Kuus müüakse Tallinnas paarkümmend luksuskorterit

Tallinna kesklinn on atraktiivne kinnisvarapiirkond.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 9 märts 2018

Kuus tehakse Tallinnas umbes 20 tehingut kallima ehk üle 250 000eurose hinnasildiga korteriga, kirjutab city24,ee kinnisvaraturu ülevaates.

Enamik kallimaid müüdud kortereid asub Tallinna kesklinnas, kuid kõrgema hinnaklassi kinnisvara jagub ka teistesse linnaosadesse. Viimase poole aastaga on müüdud 120 korterit, mille hind ületas maagilise veerand miljoni piiri. Neist 68 ehk pisut üle poole asus Tallinnas kesk- ja vanalinnas.

"Veerandi miljoni eurost hinda ületavad korterid müüakse tavapärasest pisut rohkem ka  Kakumäel ja Pirital," rääkis Baltic Sotheby's International Realty müügijuht Tiia Sooaluste. "Seal müüakse suuri paarismajade kortereid ja seetõttu ületab hind veerandit miljonit eurot. Samasse hinnaklassi kuuluvad ka uusarenduste keskmiselt suuremad korterid."

Omaette piirkonnaks on kujunenud Kalamaja, mis on administratiivselt küll Põhja-Tallinna linnaosa asum, kuid kinnisvaraturu mõttes juba ammu kesklinna omanäoline laiendus. Viimasel poolel aastal Põhja-Tallinna tosinast müüdud veerandmiljonilisest korterist vaid üks asus väljaspool Kalamaja asumit.

"Luksuslikkuse märki taotlevaid hooneid on kerkimas järjest rohkem. Seega pole keeruline prognoosida tehingute arvu trendi tõususuunas," ennustas Baltic Sotheby's International Realty Eesti regiooni müügijuht Kai Lind. "Hiljuti vahendasime kaks Meerhofi  Pirita tee 20a korterit, mis maksid peaaegu pool miljonit eurot.  Kohe on lisandumas veel kaks tehingut."

Ülevaade kirjutab, et kallimas hinnaklassis elamuid müüakse aastas 5-10, üksikud tehingud tipphinnaga ehk 900 000-1 200 000 eurot toimub väga harva, 2-4 korda aastas.

Hetkel kuum