investor Toomas • 22. juuli kell 3:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Viis hävitavat viga, mis põletavad sinu tootlust

Raha põletamist on kindlaid nippe järgides võimalik vältida.  Foto: Reuters/Scanpix

Investeerimine ei tähenda ainult õigete finantsinstrumentide väljavalimist, vaid ka vigade vältimist ning oma strateegiale kindlaks jäämist. Vastasel juhul hakkab see pärssima tootlust või söövad hästi lihtsad, psühholoogial põhinevad vead selle sootuks.

Investoritele saatuslikuks saavad vead on minu tungival soovitusel peagi eesti keelde tõlgitavas raamatus „Käitumusliku investeerimise taskuraamat“ kokku võtnud ka väärtusinvestorina tuntud James Montier. Lugesin, seedisin ja grupeerisin inimpsühholoogiasse kuuluvad, kuid edukat investeerimist mõjutavad vead viide suuremasse gruppi. Pealtnäha on nendest hoidumine lihtne, praktikas alati võib olla mitte nii väga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum