30. märts 1998 kell 22:00

Kuut börsiettevõtet ootab sanktsioon

Börsi reglemendi kohaselt peavad börsil noteeritud ettevõtted avalikustama oma aastaaruandes juhatuse ja nõukogu liikmetele ning nende lähikondsetele kuuluvate aktsiate arvu aasta lõpu seisuga, kusjuures iga liikme kohta tuleb osalus eraldi ära näidata.

Oma juhtide aktsiaosalust pole avaldanud kaks panka, Tallinna Pank ja Forekspank, ja kaks liituvat ehitusettevõtet, EMV ja Merko. Lisaks pole börsi reglemendi kohaselt andmeid esitanud ka Baltika ning Estiko.

Seni avaldatud aastaraamatutes on juhtide aktsiaosaluse ära näidanud kolm ettevõtet: Hansapank, Viisnurk ja Saku õlletehas.

Tallinna väärtpaberibörsi juhatuse esimees Helo Meigas ütles, et börsi reglementi rikkunud ettevõtet võidakse karistada hoiatusest kuni 500 000 krooni suuruse rahatrahvini. Samas lisas ta, et praegusel juhul maksimaalse trahvimäära rakendamine on äärmiselt ebatõenäoline.

Otsuse ettevõtete suhtes rakendatavate sanktsioonide kohta teeb börsi noteerimiskomisjon, mis Meigase ütlusel võib kokku tulla kõige varem 7. aprillil. Ettevõtted peavad oma juhtide osalused kindlasti avalikustama, lisas Meigas.

Hetkel kuum