11. august 1998 kell 22:00

Tallinna börs läks langusele

Aktsiate hinnad Tallinna börsil läksid eile järsule langusele. ÄP indeks kukkus päevaga 3,45%, 396,11 punktile. Veelgi halvemast päästis börsi Hansapanga aktsiale esitatud suur ostuorder, mis hoidis aktsa hinnalanguse teiste likviidsemate aktsatega võrreldes 3--4% väiksema, 2,8 protsendil.

Börsisüsteemi kogukäive ulatus eile registreeritud 290 tehingus korraliku 57,67 mln kroonini, sedagi suuresti tänu Hansapanga aktsiale, mis andis kogukäibest ca 77%.

Plusspoole jäid eile vaid üksikud aktsiad. Kuid tõusuprotsendid olid see-eest muljetavaldavad. Pikalt vindunud ASA Kindlustuse aktsia hind kerkis eile koguni 20,8% võrra ja oleks maaklerite sõnul võinud veelgi kerkida, kui mitte nn võrdlushinna kasutamine ei oleks hinnatõusule piiri ette seadnud. Ühtegi konkreetset uudist ASA tõusu ei saatnud ja selle tingis tagasihoidliku käibe juures tekkinud veidi suurem ostuhuvi.

Täna tasub investoritel tähelepanelikult jälgida, kuidas mõjub eile maailma aktsiabörse laastanud maru (RTS- indeks langes näiteks 9,11%) Tallinna börsile. Pole võimatu, et Aasia kriis veelgi süveneb ja see peaks manitsema ettevaatlikusele.

Hetkel kuum