• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia liigub vastuvoolu

  Negatiivsed uudised Hansapanga laenuklientide kohta tõid eile panga aktsia ligi 5 protsendi võrra alla, samal ajal kui ülejäänud põhinimekirja aktsiate hinnad liikusid tõususuunas.
  Viimastel päevadel on välja kujunenud üsna haruldane olukord, kus Hansapanga aktsia ja ülejäänud likviidsemad aktsiad liiguvad vastupidistes suundades. Peamiselt Hansapanga aktsia langusest tulenevalt lõpetas ka ÄP indeks eile õhtul 2,28 protsendiga miinuspoolel, 290,17 punkti tasemel.
  Eile hommik algas turuosalistele lehelugemisega, sest Äripäev avaldas artikli Pennu raskustest ja Hansapanga huvist juhatuse väljavahetamisel, ja Eesti Ekspressis ilmus artikkel selle kohta, et Hansapanga taotlusel on arestitud viiendik Tallinna farmaatsiatehase valmistoodangust. Varasemast ajast on teada, et Hansapangale on panditud pankrotiprotsessis oleva ASi Läätsa varad.
  Eesti edukamate ettevõtete, milleks börsiettevõtted kahtlemata on, probleemid kohustuste täitmisel pankade ees panevad tahtmatult mõtlema, kuidas suudavad muutunud majanduskeskkonnas hakkama saada pisemad ettevõtted. Pankadele tähendab see aga järjest suurenevaid laenude mahakandmisi ja provisjone, millest võib finantsturgude rahunemise järel saada pankade uus suur kuluallikas.
  Paradoksaalne on seejuures see, et tehtud provisjonid laenukahjumite katteks ei anna pangale tulevikuks kergemat elu. Laenu mahakandmisel tuleb see summa kirjutada lõpuks ikkagi panga kahjumisse. Samal ajal tuleb aga teha üha suuremaid provisjone, kuna halbade laenude osakaal panga laenuportfellis hetkel aina kasvab.
  Veidi positiivsema uudisega tuli eile mõned minutid pärast börsi sulgemist välja Merko Ehitus, teatades ettevõtte konsolideeritud üheksa kuu tulemused. Eesti ühe suurema ehitusettevõtte käesoleva aasta 9 kuu netokäive ja kasum olid tasemel, mis tehtud prognoosidest andsid vastavalt 89% ja 82%. Merko on seega üks väheseid prognoosidega hakkama saav ettevõte Tallinna börsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.