Kesk-Euroopa valuutad löögi all

Tõnis Oja 09. juuli 2001, 00:00

Dollari kurss tegi reede pärastlõunal euro suhtes kolme nädala suurima kukkumise, kui sai teatavaks, et tööpuudus kasvas USAs maikuus 4,5 protsendini.

Varastel hommikutundidel kaheksa kuu kõrgeimale tasemele liikunud USD kukkus reede hilisõhtuks 0,8473 dollarini euro, mis teeb USD kursiks 18,47 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 18,65 krooni. Turuosalised kardavad endiselt Euroopa Keskpanga interventsiooni.

Arenevate riikide valuutad tegid reedel läbi suurima kukkumise pärast 1998. a augustit. Suurimad murelapsed on Türgi ja Argentina, aga ebastabiilsus valitseb ka Kesk-Euroopa valuutaturgudel. Kuigi Kesk-Euroopat ei tohiks Ladina-Ameerika ja Türgi probleemid eriti puudutada, kukkus Poola zlott dollari vastu 4 ning Ungari forint eurost ja dollarist koosneva valuutakorvi vastu 3,2 %.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing