Eesti Telekom ainsana aktiivne

Raivo Sormunen 13. juuli 2001, 00:00

Nii nagu välisturgude langus läks Tallinna Väärtpaberibörsist kaarega mööda, nii ei haakinud ka eile kohalikud aktsiad kaotusi tagasi tegevate Euroopa aktsiaturgudele end sappa, vaid liikusid stabiilselt kolmapäevaste sulgemishindade juures.

Kui viimaste nädalate jooksul on käibe ja aktiivsuse poolest vaieldamatuks liidriks olnud Hansapanga aktsia, siis eile olukord muutus ning investorite tähelepanu koondus valdavalt vaid Eesti Telekomi aktsiatele.

Järgmisel neljapäeval oma teise kvartali tulemustest raporteeriva ettevõtte aktsiatega tehti üle poole neljapäevastest börsitehingutest kogumahus 5 mln krooni. Ülesrühkivate Euroopa tehnoloogiasektori aktsiate kõrval lõpetas kohalik telekomisektori aktsia aga 0,4protsendise miinusega, sulgudes 71,50 kroonil.

Tekkinud elevus tehnoloogiasektoris ja Eesti Telekomi peatselt avaldatavad majandustulemused ongi tõenäoliselt peategurid, mille tulemusena ettevõtte aktsiatega kauplemine eile hoogustus, ehk hoiavad need kauplemisaktiivsust vee peal ka majandustulemuste avaldamise perioodini.

Kauplemisaktiivsuselt teisele kohale jäänud Hansapanga aktsiaga tehti eile aga vaid 11 tehingut, kuid kuna tehingud olid küllalt suuremahulised, tõusis aktsia käive päeva lõpus enam-vähem normaalse 2,7 mln kroonini. Panga aktsia sulgus nagu kolmapäeval 152,50 kroonil.

Viisnurga aktsia, millega kolmapäeval tema kohta erakordselt palju ehk 10 börsitehingut tehti ja mis seetõttu 4,7% allapoole vajus, eile mõnevõrra taastus, sulgudes 45,60 kroonil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing