Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kodu kindlustaja peab täitma ohutusnõudeid

  Kindlustusseltside pakutav kodukindlustus suudab pakkuda kaitset juhul, kui kindlustusvõtja on kahjujuhtumi toimumise järel piisavalt hoolas ja täidab lepinguga endale võetud kohustusi. Kindlustusleping on leping nagu iga teinegi, kus mõlemal poolel ? nii kindlustusseltsil kui ka kindlustusvõtjal ? on õigused ja kohustused. Kindlustusvõtja kohustused ilmnevad hästi kahjujuhtumi korral. Hüvitise saamise esimene eeldus on, et ohutusnõuded on täidetud. Lukustamata ukse või akna kaudu toimepandud varguse korral selts hüvitist ei maksa. Poliisil fikseeritud valvesüsteem peab töötama. Täita tuleb ka kõiki õigusakte (eriti tuleohutusnõudeid), ettekirjutusi, juhendeid jmt. Kindlustusvõtjaga on kahjujuhtumi korral võrdsustatud ka tema perekonnaliikmed.
  Kahjujuhtumi korral tuleb sõltuvalt juhtumist teavitada viivitamatult politseid või päästeametit.
  Märkida üles võimalike tunnistajate (nt naabrid) nimed ja kontaktandmed. Kahjujuhtumi asjaolude uurimisel on tunnistajatest suur abi.
  Võimalusel tuleks sündmuskohta pildistada. Seda võib teha nii kahjukäsitleja kui ka kindlustusvõtja omal initsiatiivil. Fotod on täiendavateks tõenditeks kahjujuhtumi asjaolude suhtes.
  Vältida või vähendada võimaluse korral kahju suurenemist. Kahjustatud vara ei või jätta järelevalveta.
  Teatada kindlustusseltsile juhtunust õigel ajal. Kindlustusseltsile peab andma võimaluse kohe sündmuspaik üle vaadata. Mitmed hüvitisest keeldumise otsused on tehtud just sel põhjusel, et seltsile teatamisega on hiljaks jäädud. Mõistlik on kahjust teatamisel küsida kahjukäsitluselt õiend selle kohta, et kahjuteade on vastu võetud.
  Kahjukäsitlejalt tuleks paluda olulisemad korraldused kirjalikult fikseerida, et vältida võimalikke vääritimõistmisi.
  Säilitada sündmuskoht võimaluse korral puutumatuna, kuni kindlustusseltsi esindaja annab loa koristus- või taastamistöödeks.
  Aidata kaasa kahju põhjuste väljaselgitamisele. Koostöö seltsi ja kliendi vahel on hädavajalik. Kindlasti tasub kindlustusseltsilt küsida kirjalik korraldus, milliste dokumentide vm esitamist nõutakse.
  Esitada õigel ajal kahju hüvitamise taotlus koos vajalike dokumentidega.
  Autor: Aare-Matti Inglist
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Päikesepaneelide paigaldamine katusele
Eestis on üha enam hakatud paigaldama päikesepaneele ja ehitama terveid päikseelektrijaamu. Rohepööre, pandeemialainete ajal alanud ja geopoliitilise olukorra tõttu üha kallinevad elektrihinnad on muutnud päikesepaneelid üha populaarsemaks.
Eestis on üha enam hakatud paigaldama päikesepaneele ja ehitama terveid päikseelektrijaamu. Rohepööre, pandeemialainete ajal alanud ja geopoliitilise olukorra tõttu üha kallinevad elektrihinnad on muutnud päikesepaneelid üha populaarsemaks.

Olulisemad lood

Aseri tellisetehas teeb ajaloo parimat tulemust
Kuigi sel aastal lõpetas Aseri tellisetehas müügi Venemaa turule, on ettevõtte esimese kaheksa kuu majandustulemused võrreldes eelmise aasta sama ajaga paremad, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Kuigi sel aastal lõpetas Aseri tellisetehas müügi Venemaa turule, on ettevõtte esimese kaheksa kuu majandustulemused võrreldes eelmise aasta sama ajaga paremad, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.