Preatoni Liechtensteinis ja Itaalias uurimise all

ÄP Online 20. november 2001, 00:00

Liechtensteini finantsinspektsiooni uurimise all on peale Preatoni tema kohalik advokaat Peter Sprenger, Eesti esindaja Lauri Paulus, Pro Kapitali endine juhatuse liige Ilona Saari ning Itaalia äripartnerid Marco Del Curto, Giorgio Pelliccioli, Rudolf Meroni ja Kamil Braxator. Ühe asjaga kursis oleva kohaliku ajakirjaniku andmetel on Liechtensteini finantsinspektsioon valmistamas ette süüasja.

Itaalia väärtpaberijärelvalve Consob alustas Preatoni investeerimisfirma Parin Sim S.p.A. uurimist kuus aastat tagasi, tuvastades keelatud tehinguid perioodil 1993?1995, mispeale oli Preatoni sunnitud oma firma likvideerima. Selle tagajärjel kaotas oma raha ligi 20 miljoni krooni ulatuses sadakond väikeinvestorit, kellest vähesed on asunud oma huve kaitsma. Suur osa neist ei taha seda teha põhjusel, et usaldades raha Preatoni kätte, hoidsid nad kõrvale maksude maksmisest.

Consob edastas politseiuurijatele 40leheküljelise kokkuvõtte Preatoni kohta 1995. aasta sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing