• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taagepera valmis pool aastat Res Publicat juhtima

  Politoloogiaprofessor Rein Taagepera (68) andis eile ühendusele Res Publica nõusoleku kandideerida 8. detsembril sündiva erakonna esimeheks, kuid on valmis uue partei eesotsas seisma vaid pool aastat, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Mõne päeva eest Eestisse tulnud Taagepera ütles ?jaa? 24-le Res Publica liikmele, kes talle kandideerimisettepaneku esitasid.
  Kaks nädalat tagasi oli USAs viibinud Taagepera veendunud, et temast parteijuhti ei tule. Ta teatas siis, et ei saa eeskätt perekondlikel põhjustel seda ametit vastu võtta.
  Eile tunnistas Taagepera, et kandideerib erakonna esimeheks tingimusel, et on sellel kohal ainult aprilli alguseni. ?Kuue kuu pärast tulevad uued juhatuse valimised. Noores organisatsioonis võivad sellised muudatused tulla. Ka esimene riigikogu oli lühemalt koos,? selgitas Taagepera, kes on kolm kuud eelseisvast poolaastast Eestist ära.
  Eile oli Taagepera üldkoguks valmistuva Res Publica Järvamaa piirkonna koosolekul Paides. ?Siin on hämmastav seltskond. Kohal on omavalitsustegelased, koolijuhatajad ja kirikuõpetajad,? oli ta inimeste huviga rahul.
  Taagepera on lubanud, et püüab tekkivat erakonda parempoolsusest rohkem keskele tõmmata.
  ?Mul on tõsiselt hea meel selle nõusoleku üle,? ütles Taagepera sammu kohta Res Publica liige ja suurrahastaja Olari Taal.
  Taal, kes on senini ainus nimeliselt teada olev uue erakonna sponsor, ei soovinud ka eile ühendusele annetatud summade suurust öelda. ?Mina ja paljud minu sõbrad on seda teinud, kuid ma ei taha sellega edvistada,? sõnas kunagine siseminister. Res Publica juhid on lubanud kõik annetajad avalikustada partei asutamise järel. Välja on käidud, et ühenduse selle aasta eelarve ulatub kolme miljoni kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.