Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taagepera valmis pool aastat Res Publicat juhtima

  Politoloogiaprofessor Rein Taagepera (68) andis eile ühendusele Res Publica nõusoleku kandideerida 8. detsembril sündiva erakonna esimeheks, kuid on valmis uue partei eesotsas seisma vaid pool aastat, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Mõne päeva eest Eestisse tulnud Taagepera ütles ?jaa? 24-le Res Publica liikmele, kes talle kandideerimisettepaneku esitasid.
  Kaks nädalat tagasi oli USAs viibinud Taagepera veendunud, et temast parteijuhti ei tule. Ta teatas siis, et ei saa eeskätt perekondlikel põhjustel seda ametit vastu võtta.
  Eile tunnistas Taagepera, et kandideerib erakonna esimeheks tingimusel, et on sellel kohal ainult aprilli alguseni. ?Kuue kuu pärast tulevad uued juhatuse valimised. Noores organisatsioonis võivad sellised muudatused tulla. Ka esimene riigikogu oli lühemalt koos,? selgitas Taagepera, kes on kolm kuud eelseisvast poolaastast Eestist ära.
  Eile oli Taagepera üldkoguks valmistuva Res Publica Järvamaa piirkonna koosolekul Paides. ?Siin on hämmastav seltskond. Kohal on omavalitsustegelased, koolijuhatajad ja kirikuõpetajad,? oli ta inimeste huviga rahul.
  Taagepera on lubanud, et püüab tekkivat erakonda parempoolsusest rohkem keskele tõmmata.
  ?Mul on tõsiselt hea meel selle nõusoleku üle,? ütles Taagepera sammu kohta Res Publica liige ja suurrahastaja Olari Taal.
  Taal, kes on senini ainus nimeliselt teada olev uue erakonna sponsor, ei soovinud ka eile ühendusele annetatud summade suurust öelda. ?Mina ja paljud minu sõbrad on seda teinud, kuid ma ei taha sellega edvistada,? sõnas kunagine siseminister. Res Publica juhid on lubanud kõik annetajad avalikustada partei asutamise järel. Välja on käidud, et ühenduse selle aasta eelarve ulatub kolme miljoni kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.