Inge Rumessen • 17. detsember 2002 kell 8:22

Valitsus tahab töölähetuskulude piirmäära suurendada

Valitsus algatas tänasel istungil seadusemuudatuse eelnõu, mis peaks suurendama töölähetuspäevade piirkulusid.

Seletuskirjas märgitakse, et täna on piirmäärad nii töö- kui ka teenistuslähetustel riigisisesel lähetusel 700 krooni ööpäevas ja välislähetusel 1700 krooni ööpäevas. Senised piirmäärad ei ole kooskõlas tegeliku turusituatsiooniga ning neid on vaja muuta.

Rahandusministeeriumi poolt algatatud eelnõus tehakse ettepanek kehtestada majutuskulude hüvitiste piirmäärad riigisisesel lähetusel 1200 krooni ja välislähetusel 2000 krooni ööpäevas.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu andmetel oli Eestis 2001. aastal keskmine letihind majutuse puhul ühekohalises hotellitoas 935 krooni, Tallinnas 1328 krooni. Tallinna keskklassi hotellides (2 ja 3 tärni) oli ühekohalise majutuse keskmine letihind 1184 krooni. Uute piirmäärade kehtestamise ettepanekus on lähtutud asjaolust, et enamikul juhtudel on töö- ja teenistuslähetused seotud konverentsidest, koolitustest ja muudest üritustest osavõtuga, mis toimuvad suuremates, vastavaid konverentsiruume omavates hotellides. Euroopa suuremate linnade hotellitubade hinnad 1999. aastal olid keskmiselt 1945 krooni ööpäevas.

Seoses piirmäärade suurendamisega vähenevad määruse rakendamisel riigieelarvesse laekuvad tulud ( tulu- ja sotsiaalmaks) ligikaudu 1 miljoni krooni võrra

Hetkel kuum