• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus tahab töölähetuskulude piirmäära suurendada

  Valitsus algatas tänasel istungil seadusemuudatuse eelnõu, mis peaks suurendama töölähetuspäevade piirkulusid.

  Seletuskirjas märgitakse, et täna on piirmäärad nii töö- kui ka teenistuslähetustel riigisisesel lähetusel 700 krooni ööpäevas ja välislähetusel 1700 krooni ööpäevas. Senised piirmäärad ei ole kooskõlas tegeliku turusituatsiooniga ning neid on vaja muuta.
  Rahandusministeeriumi poolt algatatud eelnõus tehakse ettepanek kehtestada majutuskulude hüvitiste piirmäärad riigisisesel lähetusel 1200 krooni ja välislähetusel 2000 krooni ööpäevas.
  Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu andmetel oli Eestis 2001. aastal keskmine letihind majutuse puhul ühekohalises hotellitoas 935 krooni, Tallinnas 1328 krooni. Tallinna keskklassi hotellides (2 ja 3 tärni) oli ühekohalise majutuse keskmine letihind 1184 krooni. Uute piirmäärade kehtestamise ettepanekus on lähtutud asjaolust, et enamikul juhtudel on töö- ja teenistuslähetused seotud konverentsidest, koolitustest ja muudest üritustest osavõtuga, mis toimuvad suuremates, vastavaid konverentsiruume omavates hotellides. Euroopa suuremate linnade hotellitubade hinnad 1999. aastal olid keskmiselt 1945 krooni ööpäevas.
  Seoses piirmäärade suurendamisega vähenevad määruse rakendamisel riigieelarvesse laekuvad tulud ( tulu- ja sotsiaalmaks) ligikaudu 1 miljoni krooni võrra
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.