Nokialt oodatakse viiendikulist kasumi kasvu

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia kolmanda kvartali kasumi kasvuks ennustavad analüütikud 20 protsenti, vahendab Bloomberg.

Nokia teatab analüütikute sõnul viiendikulisest kasumi kasvust ning seda tänu uute mudelite nõudluse kasvule.

Kvartalikasumiks oodatavad 15 küsitletud analüütikut keskmiselt 825 miljonit eurot. Mullu samas kvartalis oli kasum 685 miljonit eurot.Käibe kasvuks ootavad analüütikud 19 protsenti, 8,45 miljardi euroni.Analüütikute sõnul on Nokia tõsiselt asunud konkurentidelt nagu Motorola ja Siemens turuosa tagasi võtma. Selle nimel on Nokia mobiiltelefonidesse integreerinud ka uusi võimalusi, näiteks kõrge resolutsiooniga kaamerad ja muusika kuulamise võimalus.Lisaks on Nokia laienemas riikides nagu India ja Hiina, et saada kasu Aasia kasvavast turust.Nimetatud Nokia analüüsi jaoks on oma andmed saatnud järgmised pangad: Bear, Stearns Co., Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, DZ Bank AG, Effectenbank Stroeve, Exane, Goldman, Sachs Co., Handelsbanken, JPMorgan Chase Co., Lehman Brothers, Nomura International Ltd., Opstock Securities, RBC Capital Markets, Swedbank ja UBS AG.

Nokia teatab oma kolmanda kvartali tulemused 20. oktoobril kell 13. Pressikonverents algab kell 15.

Hetkel kuum