Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Motorola kasum kolmekordisutus

  Motorola lõppenud kvartali kasum kasvas tänu inimeste huvile kallimate telefonide järele enam kui kolmekordseks.

  Maailma suuruselt teise mobiiltelefonide tootja kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 1,75 miljardi dollarini ehk 0,69 dollarini aktsia kohta (aasta eest aktsiakasum 0,20 dollarit), kirjutas Bloomberg.
  Kasum sisaldas erakorralist tulu Nexteli aktsiate müügist, maksusoodustust ja töötajate koondamise- ja pensionikulu. Seda arvestamata ulatus Motorola kasum 0,30 dollarini aktsia kohta, ületades Thomson Financial andmeil analüütikute keskmist ootust 0,02 dollari võrra.
  Kvartali müük kasvas 26% ning ulatus 9,42 miljardi dollarini. Kasvu taga oli mobiiltelefonide üksus, mille müügikasv hüppas 41%. Motorola usub, et ta turuosa kasvas kolmandas kvartalis maailma mobiiltelefonide turul 17,9 protsendilt 19 protsendini.
  Mobiiltelefonide tarnimismaht tõusis tänu kallimate telefonide (näiteks Razr mudel, mida saadeti kvartaliga kauplustesse 6,5 miljonit tükki) 66 protsenti.
  Kallimate telefonide ja madalamate kulude tõttu õnnestus Motorolal tõsta tegevuskasumi marginaali 12,6 protsendini. Ettevõtte eesmärk on järgneval kolmel aastal näidata vähemalt 13 protsendilist rentaablust.Käimasolevaks kvartaliks ootab Motorola 10,3-10,5 miljardi dollarise käibe juures 0,32-0,34 dollarist kasumit aktsia kohta.?Me tegeleme veel mõnede probleemide, nagu tarneketi ja kulude struktuuriga. Aga me liigume täistempoga ja me saame selle tehtud,? ütles ettevõtte tegevjuht Ed Zander.Motorola aktsia tõusis pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises ligi 3%, tasemeni 20,77 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.