19. oktoober 2005 kell 7:47

Motorola kasum kolmekordisutus

Motorola lõppenud kvartali kasum kasvas tänu inimeste huvile kallimate telefonide järele enam kui kolmekordseks.

Maailma suuruselt teise mobiiltelefonide tootja kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 1,75 miljardi dollarini ehk 0,69 dollarini aktsia kohta (aasta eest aktsiakasum 0,20 dollarit), kirjutas Bloomberg.

Kasum sisaldas erakorralist tulu Nexteli aktsiate müügist, maksusoodustust ja töötajate koondamise- ja pensionikulu. Seda arvestamata ulatus Motorola kasum 0,30 dollarini aktsia kohta, ületades Thomson Financial andmeil analüütikute keskmist ootust 0,02 dollari võrra.

Kvartali müük kasvas 26% ning ulatus 9,42 miljardi dollarini. Kasvu taga oli mobiiltelefonide üksus, mille müügikasv hüppas 41%. Motorola usub, et ta turuosa kasvas kolmandas kvartalis maailma mobiiltelefonide turul 17,9 protsendilt 19 protsendini.

Mobiiltelefonide tarnimismaht tõusis tänu kallimate telefonide (näiteks Razr mudel, mida saadeti kvartaliga kauplustesse 6,5 miljonit tükki) 66 protsenti.

Kallimate telefonide ja madalamate kulude tõttu õnnestus Motorolal tõsta tegevuskasumi marginaali 12,6 protsendini. Ettevõtte eesmärk on järgneval kolmel aastal näidata vähemalt 13 protsendilist rentaablust.Käimasolevaks kvartaliks ootab Motorola 10,3-10,5 miljardi dollarise käibe juures 0,32-0,34 dollarist kasumit aktsia kohta.?Me tegeleme veel mõnede probleemide, nagu tarneketi ja kulude struktuuriga. Aga me liigume täistempoga ja me saame selle tehtud,? ütles ettevõtte tegevjuht Ed Zander.Motorola aktsia tõusis pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises ligi 3%, tasemeni 20,77 dollarit.

Hetkel kuum