Tallinna Vee aktsia vajus enim

Peeter Teder 15. mai 2006, 00:00

Tallinna börsil aktsiate hinnad reedel valdavalt langesid, ainus tõusja oli üliväikese käibe juures Tallinna Kaubamaja aktsia, muutumatuks jäi põhinimekirjas Tallinki aktsia hind.

Suurima kukkumise tegi läbi Tallinna Vee aktsia hind, mis langes 2,4 protsenti. Tallinna Vee aktsia maksis 212,79 krooni (13,60 eurot) ja selle käive ulatus 750 000 kroonini.

Olen ka ise väikestviisi Tallinna Vee aktsionär ja viimastel nädalatel jälginud murega, kuidas aktsia hind vähikäiku teeb. Baltika, mille suhtes ma olen ettevaatlikumalt meelestatud, on samal ajal märksa stabiilsemalt käitunud. Otsiksin nende kahe aktsia käitumise erinevust sellest, et Baltika on agressiivselt laienev ettevõte, samal ajal kui Tallinna Vesi on stabiilselt arenev firma. Ka hinna ja kasumi suhe ehk P/E on Tallinna Veel natuke kõrgem kui Baltikal. Tallinna Veel on see näitaja 19, Baltikal 18. Siiski ei kiirusta ma oma positsiooni ümber mängima, sest usun, et ka Tallinna Vee teise kvartali tulemused tulevad muljetavaldavad (kuigi see tuleneb ilmselt sellest, et mulluses teise kvartali tulemuses kajastusid ka aktsiaemissiooni kulud).

Enim kaubeldi reedel Eesti Telekomi aktsiaga, millega sooritati tehinguid 2,9 miljoni krooni väärtuses. Väärtpaberi hind langes 0,3 protsenti ja oli 127,05 krooni (8,12 eurot).

Tundub, et investorid, kes lootsid TeliaSonera kiiret ülevõtmispakkumist, peavad pettuma. Kuna Eesti riik on tõrges oma osalust telekomifirmas müüma, ei pea ilmselt ka TeliaSonera õigeks praegu ülevõtmispakkumist teha. Igatahes paistab aktsia stabiliseeruvat 126,74 krooni ehk 8,10 euro peal.

Miljonilise käibe künnise ületas veel Tallinki aktsia, mida osteti-müüdi 2,7 miljoni krooni eest. Aktsia hind jäi muutumatult 70,10 krooni (4,48 euro) tasemele.

Tallinki puhul on endiselt õhus võimalus, et temast saab laevafirma Silja Line'i ostja. Kuigi ajakirjanduses on spekuleeritud, et laevafirma võib osta ettevõtte enda juhtkond, ei vähenda see oluliselt Tallinki ostuvõimalusi. Seda muidugi vaid juhul, kui Tallinki viimasesse pakkumisvooru üldse jõudis.

Börsi kogukäive oli 7,9 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing