Oht pikiroobaste tekkeks

Rain Hallimäe 17. juuli 2006, 00:00

Asfaltbetoon koosneb valitud omadustega ja õiges vahekorras koostisega mineraalmaterjalidest (killustik, liiv ja filler) ning bituumensideainest, mis kõik kuumalt kokku segatuna ja teepinnale laotatuna ja tihendatuna moodustab püsiva kattekihi.

Asfalt iseenesest ei sula, tema koostises olev bituumen võib kõrgetel temperatuuridel muutuda pehmeks, nii et mineraalmaterjali terad omavahel enam koos ei hoia. Kui see juhtub, on võimalik pikiroobaste või pidurduskohtadel niinimetatud pikilainete tekkimine.

Selline oht on suurem lihtsama koostisega asfaltbetoon- ja mustsegudest valmistatud katetel. Põhimaanteedele rajatud killustik-maastiksasfaltide puhul on selline oht väiksem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing