Ühispank pakub intressikaitset

Piret Reiljan 08. september 2006, 00:00

Klient saab Ühispangas valida 4%, 4,5% ja 5% intressikaitse taseme vahel. "Kuna täna oodatakse intresside tõusu, siis on ennast selle vastu kaitsta seda kallim, mida lähemal on valitud kaitse piir praegusele intressile," ütles SEB Eesti Ühispanga raha- ja kapitaliturgude divisjoni juht Ott Jalakas.

Teenust saab pangalt osta ligi 160 000krooniste tükkide kaupa kuni viieks aastaks.

Kui klient soovib kindlustada oma laenusummast 800 000 krooni 5% intressi määraga, tuleb tal lepingu eest välja käia umbes 4600 krooni, mis on 0,6% kindlustatavast summast. "Lisaks kliendi valikutele sõltub toote hind turuintressidest ehk tuleneb intressitõusu ootustest," ütles Ühispanga jaepanganduse divisjoni juht Riho Unt.

Ühispank pakub laenuintressi määra kindlustamist ka teiste pankade klientidele. "Laen võib olla teises pangas, intressikaitse on täiesti eraldiseisev toode, mis pole seotud ühe kindla laenuga," rääkis Unt.

Kuigi Ühispanga esindajad väidavad, et on turule tulnud ainulaadse pakkumisega, on Nordea Eesti jaepanganduse juhi Toivo Annuse sõnul nende tootevalikus intressitõusule piirangu seadmise võimalus olnud juba üle kahe aasta. "Toode on olnud kättesaadav ka kõigile eraklientidele," kinnitas Annus.

ASi Sampo Pank turundusdirektori Ranno Pajuri sõnul pakuvad nemadki alates 2005. aasta detsembrist intressikindlustust. "Seni on intressikindlustust pakutud vaid keskmisest suuremate laenusummadega eraklientidele, kuid lähiajal on pangal plaanis laiendada teenuse sihtgruppi."

Hansapank on konkurentidest erineval arvamusel ning intressikaitse kui eraldi toote järele vajadust ei näe. "Seda enam, et praegu turul olevate intressikindlustuse pakkumiste hind on kliendi jaoks kõrge - praeguste intressiprognooside juures ei pruugi see ära tasuda," ütles Hansapanga meediasuhete juht.

Jalaka sõnul on Eestis umbes 120 000 eluasemelaenu klienti, kellest 95 protsenti on passiivselt valinud ujuva intressimäära. "Just need inimesed on kindlustuse sihtgrupp, sest on selge, et intressimäärad ei seisa enam paigal, vaid pigem tõusevad," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing