Valitsus muutis euroraha jagamist ELi nõudel

Harry Tuul 23. oktoober 2006, 00:00

"Kuigi see otsus tuli mõnevõrra hilises rakenduskavade koostamise faasis, oli seda just nüüd vajalik teha Euroopa Komisjoniga toimuvate läbirääkimistega edasiliikumiseks," tõdes rahandusminister Aivar Sõerd, kelle sõnul saab seeläbi vältida läbirääkimiste venima jäämist ja toetuste kasutamise alguse viibimist.

Valitsus otsustas peatada hariduse, teadus- ja arendustegevuse ning tervishoiu ja hoolekande infrastruktuuri arendamise rakenduskava koostamise ning jaotada selles sisalduvad tegevussuunad teiste rakenduskavade vahel.

"Omavahel paremini seotud rakenduskavad võimaldavad riigi prioriteetidest toetusraha kasutamisel paremini aru saada ning seda lihtsamalt jälgida," selgitas Sõerd.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori Siim Raie sõnul on kavade liitmisplaanist juttu olnud ka varem. "Meie kui riigi partneri jaoks teeb eilne otsus asju lihtsamaks, sest osaleda on vaja neljandiku võrra vähemates töögruppides ja aruteludes," rääkis Raie ja lisas, et positiivse muudatusena on kavade väljatöötamise eest vastutavad ministeeriumid, kavade teemad ja tulevased rakendusüksused (EAS, Innove jt) nüüd enam-vähem sünkroonis.

Valitsuse sihiks on esitada rakenduskavad Euroopa Komisjonile aasta lõpuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing