Nädal Kristina Traksi pilgu läbi

Kristina Traks 28. september 2007, 00:00

Lõppevat nädalat võiks iseloomustada rahvaliitlase Villu Reiljani surematu mõtteteraga: "Kusagil struktuurides on kallutatud jõud."

Taas on rahvaliitlastel põhjust kahtlustada salapäraste kallutatud jõudude tegutsemist, sest paljud neist on käinud viimasel ajal vaibal kapos. Teiste hulgas käisid ülekuulamisel põllumajandusministeeriumi asekantsler Krista Paal ja Rahvaliidu endine peasekretär Lea Kiivit. Olukord on Rahvaliidu jaoks nii väljakannatamatuks muutunud, et nad tegid lausa avalduse, kaevates kapo ahistamise üle.

Kuid mida siis ikkagi uuritakse? Maadevahetusafääride uurimisega polevat üldsegi tegu, väidavad rahvaliitlased. Kui hakata meenutama veel korruptsioonihõngulisi juhtumeid, mis Rahvaliidu võimulolemise ajal välja tulid ja mis võiksid uurimisorganeid huvitada, siis neid leiaks küll. Kas või keskkonnaraha jagamine KIKi kaudu, kirgliku jahisõbra Villu Reiljani auto rentimise lugu oma jahisõpradelt ja hunnik riigivara rendileandmisel erakonnakaaslastega sõlmitud soodusrendilepinguid. Ja miks mitte ka ammuse suhkrutrahviga seonduv. Tundusid ju tookordki asjalood sedamoodi olevat, et mõne mehe suhkruvaru jäi kahe silma vahele lihtsalt tänu headele sõbrasuhetele rahvaliitlasest ministriga. Kallutatuks võib ehk pidada seda, et seniajani pole uurimisorganid ühegi asja puhul korruptsioonihõngu tuvastanud. Veel…

Sel nädalal sattus kallutatud jõudude haardesse ka Kristiine Prisma, kelle kassapidaja õnnetul kombel paar kuud tagasi kahele pubekale õlut müüs. Ja tulemus on nüüd käes - alkoholimüügiluba pooleks aastaks läinud.

Näidishukkamine? Ei usu. Sest miks siis toimetavad rõõmsasti viinakaubaga edasi need umbes 50 poodi, kes sama patuga on vahele jäänud. Enne Prismat oli teadaolevalt sama karm karistus tabanud vaid kahte kauplust Harjumaal - ühte keldripoodi Volta tänaval ja ühte kauplust Keilas. Tõsi, viimase omanikud tegid kähku uue firma, taotlesid napsumüügiloa ning kõik jätkus samas kohas endisel moel.

Või on tegemist Savisaare erakordse printsipiaalsusega? Ma usuksin seda, kui Savisaare lemmik(kultuuri)ürituselt Õllesummerilt ei tabataks iga jumala aasta kümneid napsutavaid alaealisi.

Kuid miks siis ikkagi selline karistus? Hakka või tõesti uskuma, et Keskerakonda juhivad kallutatud jõud ning üldsegi mitte soov valitseda oma linna targalt…

Tallink Grupi omanikel on põhjust rõõmus olla - EAS valis firma parimaks ettevõtteks. Ja mitte ainult - Tallink vääris ka esikohta konkurentsivõime edetabelis ning tunnistati ka parimaks turismi uuendajaks. Ilus…

Lisan lihtsalt paar fakti. EASi juht Viljar Jaamu töötas aastatel 1996-2004 Tallink Grupi turundusjuhina. Niisamuti on EASis leidnud koha Tallinki endine investorsuhete juht Marek Mägi. EAS on heldelt toetanud Tallinki omanike sanatooriumi ehitust Haapsalus.

Üldse ei kahtle, et Tallink on hoolimata teda pidevalt saatvatele skandaalidele ning juhtide eetiliselt küsitavale käitumisele tubli ettevõte. Ja miks siis mitte tunnustada tublit firmat, eriti veel oma endist tööandjat. Kallutatuses pole kindlasti küsimus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing