Tesla kvartaalne kahjum suurem kui käive

Fredy-Edwin Esse, California 16. veebruar 2011, 13:14

Ühendriikide elektriautode tootja Tesla Motors teenis 2010. aasta IV kvartalis suurema puhaskahjumi kui käibe, kuid sellele vaatamata vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Palo Altos baseeruv firma teenis neljandas kvartalis 51,4 miljonit dollarit, mida on üle kahe korra rohkem aastataguse 23,2 miljoniga võrreldes. Kahjum oli 47 senti aktsia kohta, mis ületas analüütikute prognoositud 52sendist kahjumiprognoosi, kirjutab Bloomberg.

Tesla kvartaalne käive hüppas küll 95%, kuid jäi pidama 36,3 miljoni dollari peal. Ainuüksi arenduskuludele kulus firmal üle 37 miljoni dollari, mille hulgast röövis suure osa Model S sedaankerega elektriauto arendamine. Praeguste prognooside kohaselt jõuab 57 400 dollarit maksev Model S turule järgmisel aastal.

Tesla on sihiks võtnud tõusta elektriautode turuliidriks, keda aitavad Toyota ja Daimler. Lisaks elektriautodele toodab firma akusid, mida näiteks Daimler kasutab enda elektrilises Smart mudelis. Teslale pakub abi ka Toyota, kes ootab firmalt tehnikat uue elektrilise RAV4 EV tootmiseks, mis peaks müüki tulema 2012. aastal. Daimler omab Tesla aktsiatest 8% ning Toyota 3,2%.

Tesla näeb tulevikku üsna roosiliselt, prognoosides 2011. aasta käibekasvu 40% kuni 50% vahemikku.

"Minu silmis on mure see, kui kiiresti nad suudavad kasvada, et tulla vastu firma poolt prognoositud tõusvale nõudlusele," ütles YCMNet Advisorsi investeerimisstrateeg Michael Yoshikami Bloombergile. "Neile pakuvad tõsist konkurentsi firmad, kes tõesti suudavad kiiresti kasvada - Nissan, General Motors, isegi Toyota."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing