Toyota veab Tokyo börsi alla

Birjo Must 13. juuni 2011, 10:08

Aasia aktsiad olid täna languses. Jaapani turg seisis täna silmitsi survega, mis tulenes oodatust madalamast prognoosist Toyotale, samal ajal kui Uus-Meremaa dollar viskles järeltõugete tõttu Christchurchis.

Jaapani börsiindeks Nikkei langes täna 0,9%, Lõuna-Korea Kospi kukkus 0,6%, Hong Kongi Hang Sengi indeks langes 0,8% ja Hiina Shangai 1,2%. Austraalia turud suleti täna pühadeks, kirjutab Wall Street Journal.

Tokyos tekitas nõudlusele kahju oodatust madalam prognoos Toyota Motorile ja üldine pimedus sisemajanduses.

Toyota langes 2,6% pärast seda, kui  autotootja prognoosis oodatust madalamat puhaskasumit 31. märtsil lõppevale majandusaastale. Oodatav puhaskasum ulatub 280 miljardi jeenini, mis on 31% suurune langus võrreldes eelmise aastaga. 

Rehvitootjad olid samuti Toyota uudistest mõjutatud ning nii Bridgestone kui ka Sumitomo kummitehase aktsia langes 2,4%.

Honda Motor langes 2,6% pärast seda kui Nikkei teatas esmaspäeval, et autotootja ootab käesoleval aastal ülemaailmset tootmist umbes 3,4 miljonit ühikut, mis on 200 000 ühikut vähem kui aasta varem. Langus on põhjustatud 11. märtsi maavärina tekitatud häiretest.

Uus-Meremaa dollar viskles Christchurchi järeltõugete uudistes ning ulatus viimati 0,8126 USA dollarini võrreldes 0,8214 dollariga enne järeltõukeid. Christchurchi on viimasel ajal tabanud kaks tugevat maavärinat, esimene 4. septembril, kus hukkus üle 180 inimese ning mis hävitas linna keskme, ja teine 22. veebruaril. Börsiindeks NZX-50 langes 0,4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2011, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing