• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankurid noomisid Obamat ja kongressi

  Üleeile käisid suurpankade juhatuste esimehed Valges Majas president Barack Obamat ja kongressi noomimas, kuid seni on sellest vähe kasu, kirjutas The Telegraph.

  “Seekord on teisiti. Ma arvan, et nad (Wall Steet) peaks olema mures,” ütles Obama televisioonis esinedes. Kui me oleme olukorras, kus üks fraktsioon soovib potentsiaalset USA valitsuse maksujõuetust, siis me oleme hädas, lisas ta.
  Wall Street ja valitsus töötavad eeldusel, et poliittsirkus toob samasuguse lahenduse nagu mullu, kuid nad on nüüd vähem kindlad, sest USA kongress lülitas valitsuse välja enne, kui lahendati omavaheline vastasseis.
  Vabariiklased on nõus vaid siis nõustuma võlalae meetmetega, et valitsus saaks taas tööle hakata, kui Valge Maja nõustub presidendi monumentaalset tervishoiureformi aasta võrra edasi lükkama.
  Obama hoiatus tuli tunde pärast seda, kui Goldman Sachsi juhatuse esimees Lloyd Blankfein hoiatas poliitikuid, et need ei ähvardaks võlalaega, et suruda läbi poliitika muutust.
  Ohtlik patiseis. Pangajuht oli üks 15st, kes kohtusid Obamaga üleeile pärastlõunal, ja hoiatasid poliitikuid, et kongressi mistahes püüe kasutada ettepanekuid poliitilise relvana võlalae küsimuses võib omada äärmiselt karme tagajärgi.
  Konsensus on, et me ei peaks tegema midagi, mis lööks majanduse taastumise pihta, ütlesid pangajuhid.
  Ameerika satub võlalae probleemi ette 17. oktoobril, kui USA valitsus on sunnitud vähendama kulutusi 20%. See viiks tõenäoliselt USA võlakirjade maksejõuetuseni. See omakorda viiks kogu maailmas intressimäärad üles ning analüütikute hoiatuse kohaselt läheks Ameerika Ühendriikide majandus langusesse.
  USA mõjuka investorite väljaande soovitus oli, et tõstke portfellides raha osakaalu, sest turud ei ole veel katki läinud. Investorite meelestatus võib muutuda praegusest ignoreerimisest hullemaks, kui valitsusasutuste seisak jääb venima.
  Paistab, et USA poliitikud on rohkem huvitatud punktivõitudest kui valitsemisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.