Taani tegi negatiivsete intressimääradega lõpparve

Romet Kreek 25. aprill 2014, 10:00

Taani keskpank näitas valuutaspekulantidele, et nad ei talu vähimatki testi Taani krooni seotuse üle euroga, lõpetades negatiivse intressimäära eksperimendi, mis algas 2012. aastal, vahendab Bloomberg.

Eile tõstis Taani keskpank hoiuste intressimäära miinus 0,1 protsendilt pluss 0,05 protsendile. Laenude baasintressimäär jäi muutmata 0,2 protsendile. Keskpank sekkus valuutarurule ostes Taani krooni, et toetada valuutakurssi. Selle sammu tulemusena on nüüd Taanis hoiuseintressimäär kõrgem Euroopa Keskpanga 0% määrast.

„Ma eeldasin, et keskpank tõstab hoiusemäära EKP tasemele,“ ütles Nordea panga peaanalüütik Lars Peter Lilleore. „Fikseerides selle kõrgemal näitab selget püüdlust tugevdada Taani krooni."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2014, 10:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing