21. november 2006 kell 7:25

Paeti idee pole Palmaru heakskiitu pälvinud

Välisminister Urmas Paet saatis kultuuriminister Raivo Palmarule kirja, milles on ettepanek kohandada Rüütelkonna hoone riigi paraadpaleeks, paraku pole see mõte toetust leidnud.

Toompeal asuv hoone kuulub Kunstimuuseumi Ehituse Sihtasutuse bilanssi, kirjutas SL Õhtuleht. Ühe võimaliku variandina on arutatud selle üleandmist Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile ja vahetada Rüütelkonna hoone Lennusadama vastu, selgitas kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto. Tema sõnul on Riigi Kinnisvara AS väljendanud ka oma nõusolekut esinduslik hoone renoveerida. Nende tingimus on kindlate edasiste haldajate olemasolu. «Kuid keegi pole selgesõnaliselt andnud märku oma soovist seda hoonet hallata,» ütles Arvisto, et hoone kohandamine riigi paraadpaleeks pole toetust leidnud.

«Kuigi praegu pole teada, mis hoonest täpselt võib saada, tegeleme koostöös presidendi kantselei, välisministeeriumi ja riigikantseleiga sellele suurepärasele majale parima otstarbe leidmisega.»

Välisministri kirjas öeldakse, et too esindusliku interjööriga hoone (ehitatud 1845–1848) sobiks struktuurilt riiklikeks vastuvõttudeks, tseremooniateks, õhtusöökideks ja suursaadikute vastuvõtuks. Samuti arvatakse, et kuna hoones paiknes enne Teist maailmasõda välisministeerium, võiks seal olla väljapanek Eesti omariikluse tekkest, esimestest diplomaatidest, välisministritest ja ka taasiseseisvumisest.

Hetkel kuum