Üks küsimus: Häid uudiseid on, ent riskid pole kadunud

ÄP 01. september 2009, 00:00

Ülo Kaasik, Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja
Eesti Panga kevadprognoosil ja rahandusministeeriumi suvisel prognoosil ei ole väga suuri erinevusi, arvestades suurt ebamäärasust, mis iseloomustab praegust majanduskeskkonda. Vaadates põhistsenaariumite erinevusi, siis põhiline erinevus tuleb välistest eeldustest. Ehk küsimusest, kas aasta teises pooles hakkab nõudlus Eesti toodete järele võrreldes esimese poolaastaga taas suurenema või mitte. Viimastel kuudel on mitmeid positiivseid signaale, mis viitavad sellele, et nõudlus aasta teises pooles on suurem kui esimeses, sestap näeme Eesti majanduse mõningast kasvu, võrreldes esimese poolaastaga. Need signaalid toetavad Eesti Panga kevadprognoosi.

Samas ei ole kadunud riskid, et välisnõudlus ei hakka kasvama ja täitub Eesti Panga kevadprognoosi riskistsenaarium.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing