22. mai 1997 kell 22:00

Vesisest pirukast hakkas kahju

Märtsis tuli Robert Lepiksoni juhitav Tallinna linnavalitsus välja kavaga müüa pärast aktsiaseltsiks ümberkujundamist 66% Tallinna Vee- ja Kanalisatsiooni ME (VKME) aktsiatest. Nüüd on Ivi Eenmaa juhitav linnavalitsus varasemaid plaane muutnud ning kavatseb teha volikogule ettepaneku panna müüki vaid 25% VKME aktsiatest. Just nii palju, et kindlustada firma noteerimine börsi põhinimekirjas.

Abilinnapea Ants Leemetsa hinnangul tagab selline samm linna piisava kontrolli ettevõtte tegevuse üle. Võib lisada, et see tagab ka peadirektor Enno Pere piisava kontrolli ligi miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga ettevõtte üle, kus ta pole harjunud igast näpuliigutusest, näiteks kahe miljoni krooni väärtuses linnale kuulunud Tallinna Panga aktsiate müügist, aru andma. Nii võib hakata Leemetsa väitest, et vähemusaktsiate müük võimaldab edaspidi väikeste osade kaupa VKME erastamist jätkata, vägisi tagamõtet otsima.

Hetkel kuum