Ülo Toomsalu • 5. oktoober 2000 kell 7:33

Võru saab Olümpia pargi

Võru linnavalitsus nimetab kesklinnas Jüri, Vabaduse ja Lembitu tänavaga piirneva haljasala Olümpia pargiks, austades sellega Võrust pärit kaht olümpiavõitjat, Erki Noolt ja Eduard Pütsepat, kirjutab Võrumaa Teataja.

Linnavalitsuse sellise otsuse tingis suhtekorraldaja Urmas Paidre sõnul Erki Noole võit Sydneys. Kuid peale Noole soovitakse pargile nime andmisega jäädvustada Võru teise olümpiasangari Eduard Pütsepa mälestuseks. 1924. aasta Pariisi mängudel tuli ta võitjaks kreeka-rooma maadluses. 'Park jääb avatuks kõikidele tulevastele Võrumaa olümpiasangaritele,' lisas Paidre.

Praegu pole linnavalitsus Paidre kinnitusel teinud ühtegi otsust selle kohta, kas Olümpia parki tulevikus ka mõni mälestusmärk püstitatakse. Tema sõnul soovib linnavalitsus tõmmata pargile tähelepanu, et selle väljanägemist tulevikus parandada.

Linnavalitsus otsustas kinni maksta Erki Noole ema Miina värskelt ostetud maja uue katuse. Täna saabub Erki Nool Tallinna, kuid täpselt pole teada, millal olümpiavõitja sünnilinna Võrut külastab. Linna- ja maavalitsus kavandavad tema Võru-visiidi päevaks pidulikku vastuvõttu Vabaduse väljakul.

Linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku anda Erki Noolele linna teenetemärk, mis on linna kõrgeim autasu.

Hetkel kuum