• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaktsineerimise hind igal pool erinev

  Gripivaktsiin maksab apteegis 70?95 krooni, importijalt saab selle veelgi odavamalt. Tallinna raviasutused võtavad vaktsineerimise eest 95?120 krooni, kohaletuleku korral lisandub veel 10?15 krooni. Hind sõltub sellest, kui palju võtab raviasutus teenustasu: kas 10 või 30 krooni või üldse mitte. Olulise osa hinnast moodustab siiski vaktsiini enda maksumus, paraku ei tea süstitav, kas tegu on kallima ja parema või odavama ja kehvema vaktsiiniga. Isegi kui teatatakse vaktsiini võõrapärane nimetus, ei ütle see tavainimesele midagi. Tegelikult puudub ka vaktsineeritaval valikuvõimalus, sest üks raviasutus süstib tavaliselt üht liiki vaktsiini, mida hulgi ostes saab odavalt kätte.
  Odavaima võimaluse ennast gripi vastu vaktsineerida leidis Äripäev Tallinna lähedalt Loksalt, kus perearst Tatjana Nugis teeb süsti ära 73 krooni eest. Kohalikus apteegis maksab vaktsiin 75.60, kuid polikliinik saab seda 68kroonise soodushinnaga. ?Teenuse eest ei võta me midagi, vatt ja piiritus on omalt poolt,? rääkis Nugis. Seda, et inimesed hakkaksid Tallinnast Loksa arstipunkti ründama, arst ei karda, sest nõutav on vaktsineerimise kaart. Kui viimasest vaktsineerimisest näiteks puugihaiguste vastu on liiga vähe aega möödas, siis uut süsti ei saa, selgitas ta.
  AS Südalinna Arstid võtab süsti tegemise eest 10 krooni teenustasu, kohalemineku puhul rohkem. Tänavu on sealsed õed käinud süstimas TELE 2 ja EBSi töökollektiivides, kus vaktsineerimise on kinni maksnud tööandja. Väga palju tänavu sellist moodust siiski ei kasutata, sest vaktsineerimise pealt tuleb erisoodustusmaksu tasuda.
  Telliskivi perearstikeskuses saab gripi eest kaitsva süsti 115 krooni eest, mis sisaldab ka profülaktilise vastuvõtu hinda 30 krooni, asutusse kohale tulles lisandub selle 20 krooni. Perearst Kadri Ilves ütles, et kasutusel on kallim vaktsiin Fluarix, mis on puhtam ja annab parema immuunsuse. Eelmisel aastal maksis Telliskivi keskuses vaktsineerimine 130 krooni. Ilvese väitel saadi tänavu vaktsiin soodsamalt kätte.
  Magdaleena polikliinikus on vaktsiin Vaxigripp müügil 74.70 tükk ja see hind sisaldab ka apteegi 15 protsendi suurust juurdehindlust, ühekordne süstal maksab 1.20. Apteegi juhataja Maret Mutle siiski ise kellelgi ennast süstida ei soovitanud. ?Süstimisel on ikka oma nipid ja parem kui seda teeb asjatundja,? lausus ta.
  Magdaleenas on tänavu vaktsineerimine veidi kallim kui aasta eest. Kui eelmisel sügisel maksis see raviasutuses 95 ja väljaspool 110 krooni, siis tänavu on hinnad vastavalt 97 ja 120 krooni. Tuleb aga tunnistada, et mitmes arstipunktis on tänavu vaktsineerimine siiski pisut odavam kui aasta tagasi. Ehk on selles teeneid ka ajakirjandusel, kes on liiga kõrget hinda kritiseerinud.
  Haigekassa avalike suhete nõunik Anne Osvet ütles, et kuna gripi vastu vaktsineerimist pole raviteenuste nimekirjas, siis haigekassa seda kinni ei maksa. ?Grippi haigestumise oht pole nii dramaatiline kui näiteks P-hepatiidi puhul, mille vastu lapsi riigi kulul süstitakse,? selgitas ta. Samas ei välistanud Osvet, et kui ühiskond sellist kaitsesüstimist vajalikuks peab, võidakse see tulevikus raviteenuste nimekirja lülitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.