Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaktsineerimise hind igal pool erinev

  Gripivaktsiin maksab apteegis 70?95 krooni, importijalt saab selle veelgi odavamalt. Tallinna raviasutused võtavad vaktsineerimise eest 95?120 krooni, kohaletuleku korral lisandub veel 10?15 krooni. Hind sõltub sellest, kui palju võtab raviasutus teenustasu: kas 10 või 30 krooni või üldse mitte. Olulise osa hinnast moodustab siiski vaktsiini enda maksumus, paraku ei tea süstitav, kas tegu on kallima ja parema või odavama ja kehvema vaktsiiniga. Isegi kui teatatakse vaktsiini võõrapärane nimetus, ei ütle see tavainimesele midagi. Tegelikult puudub ka vaktsineeritaval valikuvõimalus, sest üks raviasutus süstib tavaliselt üht liiki vaktsiini, mida hulgi ostes saab odavalt kätte.
  Odavaima võimaluse ennast gripi vastu vaktsineerida leidis Äripäev Tallinna lähedalt Loksalt, kus perearst Tatjana Nugis teeb süsti ära 73 krooni eest. Kohalikus apteegis maksab vaktsiin 75.60, kuid polikliinik saab seda 68kroonise soodushinnaga. ?Teenuse eest ei võta me midagi, vatt ja piiritus on omalt poolt,? rääkis Nugis. Seda, et inimesed hakkaksid Tallinnast Loksa arstipunkti ründama, arst ei karda, sest nõutav on vaktsineerimise kaart. Kui viimasest vaktsineerimisest näiteks puugihaiguste vastu on liiga vähe aega möödas, siis uut süsti ei saa, selgitas ta.
  AS Südalinna Arstid võtab süsti tegemise eest 10 krooni teenustasu, kohalemineku puhul rohkem. Tänavu on sealsed õed käinud süstimas TELE 2 ja EBSi töökollektiivides, kus vaktsineerimise on kinni maksnud tööandja. Väga palju tänavu sellist moodust siiski ei kasutata, sest vaktsineerimise pealt tuleb erisoodustusmaksu tasuda.
  Telliskivi perearstikeskuses saab gripi eest kaitsva süsti 115 krooni eest, mis sisaldab ka profülaktilise vastuvõtu hinda 30 krooni, asutusse kohale tulles lisandub selle 20 krooni. Perearst Kadri Ilves ütles, et kasutusel on kallim vaktsiin Fluarix, mis on puhtam ja annab parema immuunsuse. Eelmisel aastal maksis Telliskivi keskuses vaktsineerimine 130 krooni. Ilvese väitel saadi tänavu vaktsiin soodsamalt kätte.
  Magdaleena polikliinikus on vaktsiin Vaxigripp müügil 74.70 tükk ja see hind sisaldab ka apteegi 15 protsendi suurust juurdehindlust, ühekordne süstal maksab 1.20. Apteegi juhataja Maret Mutle siiski ise kellelgi ennast süstida ei soovitanud. ?Süstimisel on ikka oma nipid ja parem kui seda teeb asjatundja,? lausus ta.
  Magdaleenas on tänavu vaktsineerimine veidi kallim kui aasta eest. Kui eelmisel sügisel maksis see raviasutuses 95 ja väljaspool 110 krooni, siis tänavu on hinnad vastavalt 97 ja 120 krooni. Tuleb aga tunnistada, et mitmes arstipunktis on tänavu vaktsineerimine siiski pisut odavam kui aasta tagasi. Ehk on selles teeneid ka ajakirjandusel, kes on liiga kõrget hinda kritiseerinud.
  Haigekassa avalike suhete nõunik Anne Osvet ütles, et kuna gripi vastu vaktsineerimist pole raviteenuste nimekirjas, siis haigekassa seda kinni ei maksa. ?Grippi haigestumise oht pole nii dramaatiline kui näiteks P-hepatiidi puhul, mille vastu lapsi riigi kulul süstitakse,? selgitas ta. Samas ei välistanud Osvet, et kui ühiskond sellist kaitsesüstimist vajalikuks peab, võidakse see tulevikus raviteenuste nimekirja lülitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Krüptomaailmas toimus oluline uuendus. Mida see toob investorile?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.