Ülar Lauk • 11. detsember 2003 kell 14:56

Deutsche Banki eksjuhi sõnad võivad minna maksma miljardeid dollareid

Endise Deutsche Banki juhatuse esimehe Rolf Breueri 2002. aasta veebruaris öeldud sõnad tunnistati kohtus pangasaladuse rikkumiseks.

Meediamagnaat Leo Kirchi aadressil öeldu võib maksma minna miljardeid dollareid, kirjutab ajaleht Die Tageszeitung.

Breuerilt küsiti ühes intervjuus, kas Deutsche Bank on valmis abistama kokkuvarisevat Leo Kirchi meediakontserni. Breuer vastas: 'Ma pean seda varianti küllaltki vaieldavaks. Kõik, mida võib selle kohta lugeda või kuulda, annab tunnistust sellest, et finantssektor ei ole edasi valmis endisel alusel tema käsutusse andma kaasatud või enda vahendeid'.

Need kaks fraasi kujutavad liidumaa Münchenis asuva ülemkohtu arvates pangasaladuse rikkumist ning Leo Kirch saab selle alusel nõuda Deutsche Bankilt kahju korvamist.

Selle aasta veebruaris tegi kohus juba analoogilise otsuse, kuid see vaidlustati Deutsche Banki poolt.

Nõudmiste suurus pole veel selge, kuid endine Kirchi kontserni juhatuse esimehe asetäitja Dieter Hahn ütles kohtus, et kui selgub, et maksejõuetuse põhjustas peamiselt Deutsche Bank, siis võib jutt olla miljardilistest summadest.

Endise meediamagnaadi advokaadid argumenteerisid hagi sellega, et läbirääkimistingimused erinevate pankadega halvenesid kohe pärast Breueri avaldust. Pärast seda lagunes Kirchi kontsern mõne kuu jooksul. Deutsche Bank ei ole kohtuotsust kommenteerinud.

<#Newsru.com=http://newsru.com/finance/11dec2003/kirch.html>

<#Tageszeitung=http://www.taz.de/pt/2003/12/11/a0146.nf/text>

Hetkel kuum