Elav kauplemine Eesti Telekomi aktsiaga

Tõnis Oja 12. aprill 2004, 00:00

Nagu arvata võis, kaubeldi neljapäeval kõige elavamalt Eesti Telekomi aktsiaga, millega tehti 60 tehingut. Viimati kaubeldi Telekomi aktsiaga nii aktiivselt jaanuari alguses, mil tekkisid spekulatsioonid, et TeliaSonera võib teha ostupakkumise nii Eesti riigile kui ka väikeaktsionäridele.

Aktsia käibeks kujunes 20,6 miljonit krooni ja selle hind langes päeva lõpuks 1,73 protsenti, 124,39 kroonini, olles sellega ainus langev aktsia Tallinna börsil. Päevasiseselt langes Telekomi aktsia hind koguni 120,48 kroonini ehk pea 5 protsendi võrra. Äripäev kirjutas neljapäeval, et TeliaSonera peab Eesti Telekomi aktsia hinda liiga kõrgeks ning sellisel hinnatasemel väikeaktsionäridele väljaostupakkumist ei tule. Arvestades suurt kauplemisaktiivsust, võib arvata, et täna hinnalangus jätkub.

Hansapanga aktsia hind kerkis teist päeva järjest, seekord 1,30 protsenti, 414,64 kroonini. Väga väike oli aga Hansapanga aktsia käive ? 2,9 miljonit krooni. Sel aastal on Baltimaade suurima finantsinstitutsiooni aktsia käive olnud väiksem vaid ühel päeval ? aasta esimesel kauplemispäeval ehk 2. jaanuaril. Ühesõnaga, Eesti Telekomi aktsia käive ületas Hansapanga oma pea seitsmekordselt.

Tallinna Kaubamaja aktsia hind kerkis 4,29 protsenti, 114,22 kroonini, mis on kaks päeva varem püstitatud hinnarekordi kordamine. Nagu väiksemate ettevõtete aktsiate puhul tavaline, piisas selleks vaid 430 aktsiast ja 49 000 kroonist. Ka Kaubamaja aktsia hinna tõusu taga võib näha Äripäeva uudise mõju, ehkki nii väikeste käivete puhul on väga suur tähtsus juhusel. Äripäev kirjutas neljapäeval, et Kaubamaja tütarettevõte A-Selver on teinud ETK-le pakkumise Maksimarketite ostmiseks. A-Selver lükkas Äripäeva artikli ümber väitega, et ostupakkumist eesmärgiga omandada kolm Maksimarketit pole tehtud. Noteeringute põhjal võib oletada, et täna võib Kaubamaja aktsia hind kerkida rekordtasemele.

Kui Eesti Telekomi aktsiaga kauplemist mitte arvestada, oli neljapäevane päev äärmiselt loid. Investornimekirjas noteeritud ettevõtete aktsiatega ei sooritatud ühtegi tehingut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing