Muutus indeksites liigutasid turgu

Raivo Sormunen 13. mai 2004, 00:00

Põhjala börsidel kaasati MSCI Global indeksisse näiteks Rootsi veokitootja Scania (oli pärastlõunal 2,7% plussis), investeerimispank D. Carnegie & Co (+5,7%) ja naftakompanii Lundin Petroleumi aktsiad (+4,2%).

Euroopa börsidelt võeti indeksi koosseisu regiooni suuruselt teine avalikule sektorile laene andev pank Depfa Bank (aktsia +3,4%) ja London Stock Exchange (+3,6%). Venemaalt lisati indeksisse aga riigi suurim hoiupank Sberbank, mille aktsia tõusis koguni 8% tõusu.

?See on üsna tähtis indeks ja sinna kuulumine on positiivne,? ütles uudisteagentuurile Blomberg Evli Banki analüütik Anders Berg.

Kuna paljud fondid, eelkõige aga indeksifondid, peavad MSCI indekseid jälgima, tuleb neil indeksisse kaasatud aktsiaid ostma hakata. Kokku ulatub fondide maht, mille võrdlusindeksiks on MSCI indeksid umbkaudu 3 triljoni dollarini.

?Tohutu hulk investoreid jälgib MSCI indekseid ja nad võtsid muudatused arvesse. Uutele indeksisse tulijatele oli see väga hea uudis ja inimesed, kes tahtsid neid oma portfellidesse osta, tõstsid nende järele nõudlust,? ütles Deka Investmenti fondivalitseja Trudbert Merkel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing