USA aktsiaturul hajusid mured

Alvar Jõgeva 02. september 2004, 00:00

?Majanduses võib olla väike tagasilöök, kuid see on vaid aja küsimus, millal olukord paraneb,? ütles Taloni varahalduse juht Terry Diamond Bloombergile.

New Yorgi börsil oli kauplemine augusti teisel poolel vaikne. Omanikku vahetas keskmiselt 1,12 miljardit aktsiat, mis on 4,2 protsenti nõrgem näitaja kui eelmise aasta samal perioodil. Ajalooliselt on september näidanud kõige viletsamat tootlust. Alates 1950. aastast on S&P 500 indeks septembris langenud keskmiselt 0,7 protsenti.

Augustikuu möödus USA börsil väikeste muutustega. Turu liikumist kajastav S&P 500 indeks tõusis kuuga 0,3 protsenti. Dow? tööstuskeskmine kerkis 0,2 protsenti. Kehvemini läks Nasdaqi koondindeksil, mis kaotas kuuga 2,6 protsenti oma väärtusest.

Teisipäeval avaldatud tarbijausaldusindeks kukkus 98,2 punktini, jäädes alla oodatud 103,5 punktile. Lisaks valmistas muret Inteli vahearuanne, millelt enamik investoreid ootas käibeprognoosi kärpimist. Kuid hoolimata halbadest uudistest suutis turg lõpetada teisipäeva plussis, kuna päeva lõpus saabusid turule ostjad. Enamasti teevad päeva lõpus panuseid suuremad ja kogenumad investorid, kes võivad ka edaspidi turgu toetada.

Eile kella 17.30ks olid indeksid jõudnud positiivsele territooriumile. S&P 500 indeks oli 0,4 protsenti plussis. Dow? tööstuskeskmine ja Nasdaqi koondindeks tõusid vastavalt 0,3 ja 1 protsendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing