Starman võib Elioni vastu kohtusse minna

Lauri Matsulevit? 17. jaanuar 2006, 00:00

Juba välja renditud objektide tariife soovib Elion tõsta 20%. Kaabelvõrgu laiendamise ja renoveerimise korral küündib hinnatõus üle 400%, millele lisandub varem puudunud liitumistasu. Starmani hinnangul on Elioni tegevus vastuolus telekommunikatsiooniseaduse, konkurentsiseaduse ja veel mitme õigusaktiga.

"Elion on selles valdkonnas märkimisväärse turujõuga ettevõte ja tema hinnapoliitika peaks olema kulupõhine," sõnas Kern. "400protsendised hinnatõusud ei ole kulupõhised. Ise meie nende kulusid ei näe, seega tahame, et sideamet neid vaataks." Ta märkis, et Elioni hinnamudel on suunatud konkurendi tegevuse pärssimisele.

Enamik Starmani kaablitest paikneb praegu Elioni kanalisatsioonis, mistõttu on nad Kerni sõnul sundolukorras. Igasuguse võrgu laiendamine ja uuendamine kallineb Starmanile üle nelja korra.

Juhul, kui probleemile lahendust ei leita, oleks Kerni sõnul Starmani valikuks investeeringute koomaletõmbamine. Starmani kulud kaablikanalisatsiooni renditeenuse kasutamisel olid 2005. aastal umbes 7,4 miljonit krooni.

Elion jällegi leiab, et hinnatõus on õigustatud, kuna kehtivad kaablikanalisatsiooni renditasud kehtestati 1998. aastal. "Alates 1998. aastast kuni tänaseni on kaablikanalisatsiooni ehituse hinnad mitmekordistunud ning seda peaks Starman kui ise samuti oma kaablikanalisatsiooni ehitav firma ka teadma," seisis Elioni vastuses. Firma teatel on neil iga aasta tulnud kaablikanalisatsiooni väljarentimise eesmärgil investeerida miljoneid kroone ning renditasude keskmine hinnatõus tuleb umbes 25%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing