Riia börs läks eile vabalangusesse

Lauri Matsulevits 03. veebruar 2006, 00:00

Riia börsi põhi- ja lisanimekirjas ei leidunud ühtegi tõusjat. Järsu, 10,6protsendise languse tegi läbi börsi lipulaev Läti Merelaevandus (Lasco). "Tundub, et tegu on rohkem või vähem ulatusliku paanikaga väikeinvestorite ridades," sõnas SEB Unibanka analüütik Dainis Sturmanis. "Palli pani veerema eilne (kolmapäevane - toim.) erakordne müügisurve Lasco ja Dittoni aktsiatele, mil tehingud läksid läbi ainult ostuhinnaga." Sturmanise sõnul levis hiljem paanika üle turu. "Loomulikult oli langus ebaratsionaalne, selle taga puudusid igasugused uudised või kuulujutud."

Kolmapäeval tehti veel börsil mõned suurtehingud hindadega, mis olid atraktiivsed institutsionaalsetele investoritele, kuid eile langus jätkus ning turg pakkus veel paremat hinda. "Päeva lõpus tehti ainult väiksemaid tehinguid ning see viitab müügilaine lõppemisele," lausus Sturmanis.

Analüütik mingit selgitust sellisele meeletule paanikale ei näe - Euroopa ja Skandinaavia on oma tippude juures, Läti majandus kasvab ning 2005. aasta tulemuste suhtes on ootused positiivsed. "Homme tuleb väga-väga huvitav kauplemispäev," lisas ta ootusrikkalt.

Tugev müügisurve tabas ka Leedut, Vilniuse börsil suutis eile ainsana vee peale jääda Lietuvos Energia aktsia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing