Ehitusuudised

ÄP 02. aprill 2008, 00:00

Aia ja Vana-Viru tänava hoonestu selja taha (et mitte öelda otsa) kerkib modernne kompleks. Elamu- ja äripindadest koosnev 4500 m2 kogupinnaga hoone valmib 2009. a sügiseks. Arendaja OÜ Pitek Arendus lubab hoolimata turu langusest hoone pindadele suurt müügimenu. Linnaruumiliselt jääb oodata, kas suudetakse arhitektuuribüroos Kosmos kavandatud terrasside ja Portugali musta kiltkiviga fassaadid siduda senise eriajastulise hoonekoega või minnakse dialoogi vaid WWW Passaaži pealeehitusega.

Tallinnasse Akadeemia tee ja Ehitajate tee nurgale järgmise aasta suveks kerkiv raamatukogu läheb maksma 157 miljonit krooni.

Arhitektuuribüroo Agabus, Endjärv ja Truverk Arhitektid OÜ kavandatud hoone fassaad kaetakse trükitud erikangaga, mis peaks mahendama päikesevalgust ning summutama tänavamüra.

11 000ruutmeetrisele kasulikule pinnale on planeeritud 500 lugejakohta ja avariiulid 300 000 köitele. Loodetavasti haakub uus hoonemaht 1960. aastate TTÜ kompleksi, paneelhoonete ja linna haljasaladega.õ

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing