Saxo Bank: S&P 500 on 10 punkti kaugusel 30% langusest

Fredy-Edwin Esse, California 03. aprill 2014, 20:37

Suurpanga Saxo Bank peaökonomist Steen Jakobsen väidab oma värskes analüüsis, et USA peamine aktsiaindeks on kõigest 10 punkti kaugusel, et kukkuda seejärel 30%.

Ökonomisti sõnul saavutab S&P 500 uue tipu 1900 ja 1950 punkti vahel ja seejärel teeb läbi tugeva languse, vahendab MarketWatch. Indeksi tänast taset vaadates, siis langus võib aset leida juba järgneva 10 punkti pärast.

"Me ei oota seda korrektsiooni järgmisel kuul või järgmise kahe kvartali jooksul, see leiab aset tõenäoliselt 2014. aasta lõpus. Turgu praegu vaadates on sel veel 5% tõusuruumi, kuid aasta viimasel kuul tuleb see juba 30% alla," ütles Jakobsen.

Kuna Jakobsen näeb vaid 5% tõusuruumi, siis tema soovitus on hakata juba praegu aktsiatest väljuma. Võta viimase aasta jooksul teenitud raha välja ja kui sa tahad seda kohe praegu investeerida, siis osta USA ja Saksamaa võlakirju," soovitas ökonomist.

Jakobseni sõnul pole erinevalt teistest varaklassidest aktsiatel olnud korralikku korrektsiooni alates kvantitatiivse leevendamis (QE)e esimesest ringist, mis algas 2008. aastal.

"Esimene korrektsioonifaas leidis aset toorainetes, mis tõusid ja siis kukkusid. Teine etapp olid väärtpaberid, mis samuti tõusid ja siis taandusid ning nüüd on järg aktsiate käes. Alates QE algusest on aktsiaid tõusnud," ütles ta. "See saaga saab lõpu aktsiate langusega, mis tuleneb minu hinnangul kasumite kasvu puudumisest."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2014, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing