Brüsseli raport: Vene blokaad maksaks Eestile miljard eurot

1321-aripaev 21. aprill 2014, 17:17

Euroopa Komisjon hindas suure saladuskatte all, kui palju võiksid karmid Vene sanktsioonid liikmesriike mõjutada, kirjutas Eesti Päevaleht.

Lehele teadaolevalt hindasid Euroopa Komisjoni ametnikud, et kõige karmimate sanktsioonide kehtestamine, mis tooks kaasa ka vastureaktsiooni, läheks Eestile maksma 5,6% SKT-st ehk ligi üks miljard eurot.

Eesti ametkondade reaktsioon Komisjoni arvutustele oli skeptiline, sest see on ligilähedaselt võrdne mehaanilisele tehtele, kui arvutada Venemaa osa Eesti kaubavahetuses suhtena SKT-sse ja see sealt kustutada. Samas on vähetõenäoline, et kõik kaubandussuhted EL ja Venemaa vahel peatuvad korraga ja koheselt. 

Loe edasi Eesti Päevalehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. April 2014, 17:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing