Barack Obama neli punast tsooni

02. september 2014, 00:00

“Öeldi, et ID-kaart taskusse ja siis on kõik korras,” rääkis Tornimäel tegutseva puhastusettevõtte töötaja enne USA president Barack Obama saabumist Eestisse. Obama tulek piirab Tallinnas liiklemist neljas tsoonis ja Tornimäe piirkond on üks neist.

Kolmapäeva varahommikul kella kuuest kuni visiidi lõpuni on nii autodele kui ka osaliselt jalakäijatele piiratud nn Eesti panga tsoon. Autodele on suletud Sakala tänav, Kentmanni tänav ja ­Estonia puiestee Teatri väljakust Pärnu maanteeni.

Piirkonnas asuv Solarise kaubanduskeskus jääb tegevjuhi Anneli Palvadre sõnul avatuks, ent keskuse parkla on suletud, kuna autodega ei pääse piirkonda nagunii ligi. “Kui keskuse ümberkaudsetel tänavatel piiratakse kolmapäeval liiklust juba südaööst alates, siis kella 17st peaks tavapärane liikluskorraldus keskuse ümber taastuma,” ütles Palvadre.

Avatuks jääb ka Stockmann. Tornimäe tsoonis algavad piirangud täna kella 17st ja kehtivad Obama visiidi lõpuni Stockmanni ristmikust Kivi­silla tänavani. Tornimäe tänava Maakri ja Rävala vaheline lõik suletakse täielikult. Stockmann jääb piiratud alast välja ja on klientidele avatud. Maakri ja Kuke tänav muudetakse ajutiselt kahesuunaliseks.

Kadriorus on suletud alates Poska tänava ristmikust Weizenbergi tänav, KUMU kunstimuuseum jääb avatuks, ent sinna soovitatakse siseneda Valge tänava poolt. Samuti jääb külastajatele avatuks Kadrioru park.

Kolmapäeva varahommikust on Toompeal liiklusele suletud Stenbocki maja ümbrus alates Kiriku platsist. Kella 9 paiku suletakse kuni visiidi lõpuni ka Patkuli trepid ja vaateplatvorm.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Martin Luige selgitas, et elanikud ja töötajad saavad piiratud alasse siseneda, küll aga võtab tsoonidesse sisenemine ettevõtete klientidel ja külastajatel kauem aega. Politsei soovitab kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti.

Esialgu on plaanis tsoonid suletuna hoida Obama visiidi lõpuni.

Väikesed seisakud toovad suured ummikud. Liiklemisel tuleb arvestada, et politsei teeb 15minutilisi seisakuid, mis võivad aga kaasa tuua pikemaid liiklusummikuid, lausus Luige.

“Kogu selle päeva jooksul, kui Obama autokolonn liigub, pannakse korraga maksimaalselt 15 minutiks liiklus kinni, ent sellest tekkivad liiklusummikud kestavad kindlasti kauem,” lausus ta. “Politseinikud jäävad liiklust edasi korraldama, ent tuleb arvestada, et liiklus on kolmapäeval aeglane.”

Visiit algab saatkonnast. Obama kohtub kolmapäeval USA saatkonna töötajate ja nende pereliikmetega ning pärast seda president Toomas Hendrik ­Ilvesega Kadrioru lossis. Pärastlõunal külastab Obama Eesti Panka, kus on pressikonverents Ilvesega. Pärast konverentsi kohtub ta Stenbocki majas Taavi Rõivasega. Seejärel suundub Obama Kadrioru kunstimuuseumisse, et kohtuda Balti riikide presidentidega. Kohtumisel arutatakse regionaaljulgeolekut ja ühist kaitsepoliitikat.

Pärast seda liigub Obama Nordea kontserdimajja, kus peab kõne tudengitele ning kodanikuühenduste ja poliitilistele liidritele. Seejärel kohtub Obama koos Rõivasega Tallinna Lennujaama angaaris USA ja Eesti kaitseväelastega.

 

Pane tähele

  • “Obama-alad”

Tallinna piirkonnad, kus USA president Barack Obama visiidi ajal on tugevdatud turvakontroll
Swisshotelli ja Stockmanni ümbrus. Tartu maantee / Liivalaia. Peatub Swiss­hotellis.
Solarise keskuse ümbrus. Estonia pst / Rävala pst / Kentmanni. Avalik esinemine Solarise Keskuses.
Kadrioru presidendipalee ja kunstimuuseumi ümbrus. Weizenbergi. Kohtub president Ilvese jt Balti riikide presidentidega.
Toompeal Stenbocki maja ümbrus. Rahukohtu. Kohtub peaminister Rõivasega.

  • 15 minutit seisakut

Teisipäeva öösel või kolmapäeva hommikul suletakse 15 minutiks liiklus marsruudil lennujaam – südalinn.
Kolmapäeva hommikul kella 9.30 ja 11 vahel suletakse Rävala pst – Kadrioru loss. Kella 11.30 ja 13 vahel suletakse liiklus marsruudil Kadriorg – Estonia pst.
kell 13–14 suletakse 15 minutiks Estonia pst – Toompea. Kella 14 ja 15 vahel suletakse Toompea – Kadriorg.
Kella 16 ja 18 vahel suletakse 15 minutiks Kadriorg – Rävala pst, pärast seda Rävala pst – lennujaam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 19:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing