Äripäev • 4. juuli 2017 kell 9:47

Enn Meri asus juhtima Saksa-Balti Eesti kaubanduskoda

Enn Meri valiti Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti juhatuse presidendiks.  Foto: Andres Haabu

Saksa-Balti kaubanduskoja juhatuse koosolekul valiti koja Eesti juhatuse uueks presidendiks ühehäälselt Enn Meri ja uueks asepresidendiks Aet Bergmann.

Enn Meri on Saaremaa ettevõtte Merinvest OÜ nõukogu esimees ja kuulub kaubanduskoja juhatusse 2013. aastast. "Et osutusin valituks, on mulle suur au. Näen oma põhilist ülesannet ehitada sildu Eesti ja Saksa ettevõtete vahel. Tähtis on aidata Eesti ettevõtetel minna Saksa turule ja Saksa ettevõtetel avastada turustus- ja tootmisvõimalusi Eestis," ütles Enn Meri Saarte Häälele.

Senine president Peer Salström-Leyh (Tuletorn Fond SA) astus presidendikohalt tagasi isiklikel põhjustel, vahendas Saarte Hääl.

Asepresidendiks valiti ühehäälselt Aet Bergmann Advokaadibüroo OÜst.

Saksa-Balti Kaubanduskoda on mittetulundusühing, mis on Saksa-Balti majandussuhetes esimene kontaktisik. Kojal on üle 470 liikmesettevõtte. Kolm ühingut Eestis, Lätis ja Leedus pakuvad oma liikmetele ja klientidele teenuseid ja turule sisenemise nõustamist, ka esindab AHK oma liikmesettevõtete huve suhtluses valitsuste ja ametiasutustega. AHK tegutseb 90 riigis ja 130 asukohas.

Hetkel kuum