Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Oma pulmamaagia telli Lillemaagiast!

    Birgit VeerFoto: Siim Solman

    Mitmed pruudid on öelnud, et puhas valge värv tekitab neis omajagu turvatunnet ja esindab seega justkui elu positiivsemat poolt. Seda ju pulmapäev oma olemuses aga esindabki!

     Aktuaalne on ka šampanja ja veinipunase kooslus halli ja rohelisega ning eraldi esile toomist väärib puhtalt roheline halliga.

    Mitte ükski pulmapidu või tseremoonia ei ole täiuslik ilma valge värvita, mis on ajast aega olnud puhtuse sümbol. Valge on rahulipu värv, mis kandub armastajate igapäevaellu ja valge meenutab meile hapraid lumehelbeid ning toob sellega justkui värskusepuhangu meie pulmapäeva! Ja muide – valge sümboliseerib üllaid rüütleid ning printside hobuseid!
    Selleks, et osavalt orienteeruda selles võimalusterohkes lillemaailmas, pöördume Lillemaagia firma poole, kes esindab oma tuntud Pulmalillede brändi. Alates 2001. aastast on florist Kristi Kranberg-Kulbas toimetanud oma “pulmalilled” brändiga ning aidanud paljudel noorpaaridel pulmapäeva, pidu, tseremooniat oma oskuste läbi esmajärjekorras dekooriplaani kokku panna ja siis hiljem see kõik ka teostada.
    Sinu käest ongi kõige õigem küsida, missugune pulmavärv on 2018/2019. aasta hooajal moes või valdav ja kas pulm ikka põhineb suuresti valgele värvile, millele siis lisandub aktsendina teine värv?
    Eestis on põhiline pulmavärv tõesti valge ja aktsendina lisatakse veidi mingit teist värvi. Selleks 2018/2019 aasta hooajaks on mul juba kirjas väga palju rahvusliku värviga pulmi põhiliselt noorpaari soovitud lillede – rooside, preeriakellade ja rukkililledega ehk siis põhiliseks värviks on valge, millele lisandub aktsendiks sinist rukkilille.
    Tegelikult on praegu aga moes pehmed pastelsed toonid ja eriti aktuaalne on pastelne roosa õrna halli ja rohke rohelisega, boheemlaslik ja looduslähedane stiil. Aktuaalne on ka šampanja ja veinipunase kooslus halli ja rohelisega ning eraldi esile toomist väärib ka puhtalt roheline halliga erinevaid rohelisi taimematerjale kasutades. Võimalusi ja põnevaid materjale saab oskuslikult omavahel kombineerida ja teha pulmast üks väga põnev ning maagiline muinasjutt.
    Kui pulmavärv on valitud ja plaan on pidu ning tseremoonia teha keskmisest suuremalt, siis siinkohal võtke kindlasti appi kogenud florist, kes aitab teie nägemust teostada.
    Isetegemise rõõm on ka suur, aga kui pulm on suurema külaliste arvuga, siis pole ju vaja, et teie ilusaim päev on äkki elu halvimate päevade esiviisikus.
    Kui noorpaar pöördub Sinu brändi Pulmalilled poole, millest soovitad kõigepealt alustada dekooritööde planeeringut?
    Esimese asjana on vaja paika panna pulmavärv ja stiil, mis sobituks eelkõige noorpaari endaga ja, et ikka alates pulmakutsetest kuni peopaiga dekoratsioonideni oleks kõik läbimõeldult kooskõlas ja ühtne.
    Kui vaadata laia maailma ja sirvida värskeid pulmaajakirju, siis täna on moes lihtsad, vaba joone ja paljude eriliigiliste lihtsate lillede ja sobiva rohelisega ümarkimbud, mis on varte ümbert kokku seotud kauni pulma- või kleidivärvi lindiga. Kanda on kinnitanud selleaastane uus trend boho. Milline on tänane pruudikimbumood ja mis on boho?
    Boho ehk boheemlaslik stiil, esmapilgul kirju ja rohke rohelisega nagu naturaalne looduski on. Kimpudel on peale vaadates täiesti vaba vorm, pole kindlat raamitud ümarvormi ja on palju erinevat rohelist taimematerjali, justkui oleks loodusest kimp lilli lohakalt peoga haaratud. Ja tõesti ainult pael on see, mis annab pidulikkust ja pulmalikku hõngu. Sellist stiili kimpu on tegelikult floristil kompositsiooniliselt kõige raskem teha ja kindlasti meie konservatiivsel inimesel ka raske vastu võtta, sest on harjutud, et pulm on klassikaline ja printsessilikult õrnalt puhas ning väljapeetud.
    Kes tellib pruudikimbu?
    Pruudikmbu tellib siiski enamjaolt pruut, sest tänapäeva iseseisvad naised tahavad kindlad olla, et kimp on just nende unelmate kimp. Sel aastal on mul vaid üks peigmees pruudikimbu ise eraldi tellinud ja sedagi suuresti pruudi soovide järgi. Kahjuks ei lubata meil meestel olla julged ja lasta neil endil valida, millist kimpu nad soovivad oma pruudile tseremoonial ulatada.
    Palun tutvusta veidi lähemalt abielutseremoonia dekoori võimalusi välitingimustes ehk looduses ja ka siseruumides? Laulatuse dekooril on igas kirikus ka omad tingimused just lahtise leegiga küünalde osas?
    Välitingimustes tehakse Eestis kahjuks meie kliimat arvestades suhteliselt vähe tseremooniaid, aga kindlasti on väga armas välitseremoonia puhul kasutada lillede, taimematerjali ja kangaga dekoreeritud pulmakaart või võimalusel kaunist loodust kasutades, näiteks puid pulmakaareks painutatult ja paelte, kanga, pitsi, makramee ja muu taolisega dekoreeritult pidulikkust ning omanäolisust anda.
    Alati peaks ka laud olema tseremoonial paigas, kus peal saaks elu muutvad allkirjad anda mugavalt. Ka selle laua saab vastavalt pulmastiilile kaunilt dekoreerida ja pidulikkuse andmiseks on ju lilled kõige olulisemal kohal. Seega võiks lilleseaded olla lisaks veel mõlemal pool tseremoonialauda .
    Väga armas on teha lilleseadetega või muud moodi dekoreeritud “pruutpaari sillutatud tee” altari ette, et ka külalised mõistaksid selgitusteta, kus läheb pruutpaari tee, et pulmakülalised saaksid piinlikust tundmata kerge vaevaga oma koha leida. Ohtralt kasutatakse selleks tõesti küünlaid nii välitingimustes kui ka siseruumides. Küünlaid kasutatakse loomulikult esmalt hubasuse ja piduliku hõngu andmiseks.
    Lahtine leek pole minu kogemuste põhjal veel takistuseks saanud, sest küünlad saab ju kenasti kõrgematesse ümbristesse asetada. Küünlaümbriseid on ka võimalik omanäoliseks teha neid pulmastiilisdekoreerides. Viimastel aastatel on meil Eestis eriti popiks muutunud kaunilt kanga, pitsi ja paeltega dekoreeritud purgid nii küünlaümbristena kui ka lilleseadete alustena.
    Missuguseid lilli soovitad talvisteks pulmadeks ja kevad-sügis pulmadeks? Suvisel hooajal on lillevalik vast laiahaardelisem?
    Lillevalikust soovitan eelkõige siiski pruutpaari lemmiklilli ja kindlasti ei pea selleks olema üks lill, sest see oleks liialt igav ja tihti ongi pruutpaaridel rohkem lemmiklilli kui üks. Nagu minu nimi Pulmalilled kõneleb, võiks ka põhililli olla mitu, neid kombineerides saab ju palju nauditavama tulemuse. Kuna praegu on enamik lilli aasta ringi saadaval, siis tasuks kaaluda ikkagi lemmiklillede juurde jäämist. Näiteks tulpe on pea võimatu saada vaid juulikuus, ülejäänud 11 kuul on tulbid täiesti saadaval ja kui tulp on üks pruudi lemmiklilledest, siis miks mitte kasutada seda pruudikimbus.
    Kui soovitakse tellida ka külalistelt kingitavaid just pulmastiilis lilli pulma dekoori ühtsuse ja harmoonia saavutamiseks, saab ka pulmakutsele lisada konkreetse lillepoe, kes siis organiseerib endale selleks sündmuseks vastavad pulmalilled.
    Tavaliselt ma ei soovita eht-ameerikalikku pruudikimbu äraviskamist uuele pruutpaarile, kuna sinna kimpu on terve päeva jooksul akumuleerunud niivõrd palju positiivseid energiaid, et sellest kimbust võiks terve järgneva elu positiivseid energiaid ammutada. Kui pruudikimp läheb säilitamisele, mida teeb täna edukalt www.sydamemaja.ee tiim ja mille nimi on õnnekapsel, siis missugust kimpu soovitad pulmapeol uuele noorpaarile kimbuheiteks?
    Pruudikimp võiks tõesti jääda eriliselt armsaks ja emotsionaalseks mälestuseks ja eriti armas selleks on tõesti just õnnekapsel. Mina isiklikult pooldan Eesti tavade järgi armsa pruudipärja mahamängimist. Kui see võimalus aga ei sobi, siis tehakse pruudikimbu viskamiseks teine kimp, mis ei pea olema koopia pruudikimbust, vaid väikse vimkaga. Näiteks kimp, mis visates läheb kolmeks ja tekitaks sellega suuremat elevust ning üllatust.
    Kuidas uued noorpaarid Sind kiiresti leiavad? Sul on sel kevadel noorpaaridele ka hea uudis?
    Minu uus lillekauplus Lillemaagia lillepesa maikuus avatavas Hiiu Rimis saab olema armas pruutpaaridega kohtumise paik. Mul on sinna planeeritud ka spetsiaalne kohvinurk, kus on esindatud pulmakaar, pulmadeks vajaminevad dekoratsioonid, detailid. Lisaks on seal ka raamaturiiul pulmaraamatute ja ajakirjadega ideede ammutamiseks. Hetkel leiavad mind noorpaarid aga kõige kiiremini ikka veebiaadressilt www.pulmalilled.ee.
Ain Kivisaar: kolm soovitust uuele linnavõimule
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA turuindeksid lõpetasid nädala korraliku tõusuga
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Uus tehnoloogia hirmutab? Madalal rippuvad digiõunad toovad kiire võidu
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.