Börsil vaikne korrektsioon

05. märts 1998, 00:00

Pärast paaripäevast kiiret hinnatõusu toimus eile Tallinna börsil väike korrektsioon allapoole. Langejate seas olid peamiselt pangasektori aktsiad ja mõned elavamalt kaubeldavad tööstusaktsiad, seega aktsiad, mis viimastel päevadel kiiremini tõusnud. Turg jäi siiski suhteliselt rahulikuks ja maaklerite sõnul paanilist kasumivõtmist ei esinenud, vastasel korral oleks turg järsemalt alla tulnud. ÄP indeks tegi eile veidi rahunenud kauplemises ligi protsendise languse ja lõpetas börsi sulgemisel 740,47 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 105,61 mln krooni.

Üheteistkümne eilse langeja hulgas olid kõik 5 põhinimekirja pangaaktsiat. Enim langes neist Ühispanga aktsia -- -2,46%, 67,3 kroonile. Eilne suurim langeja oli ASA Kindlustuse aktsia, mis kukkus tagasihoidlikus kauplemises ca 9%.

Elavalt kaubeldi mitme tavaliselt varju jäänud tööstussektori aktsiaga. Ehitusfirmade EMV ja Merko Ehituse aktsia käibed olid vastavalt 4,2 ja 2,4 mln kr, aktsia hinnad kerkisid 1,22% ja 3,03%. Tavatult elav oli kauplemine ka Estiko aktsiaga, mille käive ulatus 7 tehingus 4,9 mln kroonini. Tööstussektori indeks kerkis päevaga 0,59%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing