Peeter Koppel • 17 jaanuar 2001

Inteli esimese kvartali kasumiprognoos ülipessimistlik

Maailma suurim mikrokiipide tootja Intel andis koos eelmise aasta neljanda kvartali majandustulemuste avaldamisega käesoleva aasta esimese kvartali suhtes kasumihoiatuse, mille kohaselt jäävad tulud umbes 15 protsenti neljanda kvartali tasemest väiksemateks.

Analüütikud olid hinnanud, et Inteli tulud vähenevad selle aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmisega kõigest protsendi võrra.

Jahtumisprotsessis olev USA majandus, tarbijausalduse vähenemine ning põhimõtteliselt uute tehniliste lahenduste puudumine on viinud personaalarvutite turu madalseisu, mida illustreeris ilmekalt oodatule tunduvalt alla jäänud personaalarvutite müük jõuluperioodil.

Lisaks sellele vaevab Intelit üha tugevnev konkurents AMD poolt ning probleemid neljanda põlvkonna Pentium protsessoriga.

Hetkel kuum