• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõnusalt mustad

  Ameerika raskekahur Missy Elliott ja inglise libekeel Craig David ei peta värskete albumitega fännide ootuseid ning pakuvad just sellist muusikat, nagu nende varasema loomingu põhjal võinuks oodata.
  Missy Elliott küll põeb veidi, et kriitikud ja tõsiräpparid ei pruugi tema muusikat tõsiselt võtta. Seepärast ta bravuuritsebki, et hip-hop peab olema just selline lõbus ja tantsuline, nagu tema teeb. Missy põneva ja mängulise helimaailma taga on endiselt superprodutsent Timbaland, kelle kriipivad helid ja murduvad rütmid tunneb ära hoolimata artistist, kes sinna peale ümiseb. Kuid koos Missy jõu ja veenvusega saavutab Timbalandi digifunk topeltvõimsuse.
  Ka Craig David ei saa üle ega ümber moodsast digifunkist, samuti nagu inglise klubimuusika mõjudest. Kuid tema paneb oma muusikas aktsendi pigem kaunite meloodiate ja lauluoskuse peale. Isegi U2 kummardab seda andekat 21-aastast laulukirjutajat. Rääkimata Elton Johnist, kellele kõik ilusa häälega poisid meeldivad. Värskel plaadil laulab Craig ühe pala ka koos Stingiga.
  Missy aga rohkem räpib kui laulab, kasutades tihti poeet contra stiilis lihtsaid riime, mille puhul rütm on võibolla isegi mõttest olulisem: ?blurry...slurry...curry...hurry? jne näiteks laulus ?Funky Fresh Dressed?. Craig David seevastu ei naljatle. Armastus on tõsine business ja sellest tuleb lauda läbi kaelasuudluse otse südamesse. Või siis vähemalt nii, et õnnestuks kaunitarilt telefoninumber kätte saada.
  Ilmselt on mõlemad plaadid on suunatud pigem naispublikule, kes ka Eesti meiemehelikes oludes kipuvad musta muusika võludest aru saama. Kui Craig Davidi missiooniks on naised jalust nõrgaks võtta, siis Missy peab nad jälle (kohati lärmakalt feministliku poosiga) jalule aitama. Valik on teie.
  Autor: Mart Normet
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Coca Colal oli edukas kolmas kvartal
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.