USA ja Põhjala päev

Tõnis Oja 26. november 2007, 00:00

USA ja Skandinaavia aktsiaturud lõpetasid möödunud dramaatilise nädala siiski plusspoolel.

USAs oli tänupühade järgne kauplemispäev lühem. Börsipäev kestis kolm tundi tavapärasest vähem ning ka kauplemine ise oli keskmisest passiivsem. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,4 protsenti, 12 980,88 punktini. S&P 500 indeks kerkis koguni 1,7 protsenti 1440,70 punktini, mis viis küll indeksi aasta algusega võrreldes positiivseks, kuid nädal lõppes siiski miinuses. Dow Jonesi tööstuskeskmine on aasta algusega võrreldes 4,2 protsenti kõrgem ning vaid poolteist kuud tagasi kerkinud rekordtasemest (14 164,53 punkti) 8,4 protsenti madalam. Muidugi oli aktsiaturgudel toimunud väike hinnaralli üsnagi hea signaa. Kuna tegemist oli nn õhukese turuga, ei saa veel kaugeleulatuvaid järeldusi teha ja selgem pilt turgude reaalseist meeleoludest selgub pildi alles sel nädalal. On ka neid, kes loodavad osa saada nn jõulurallist. Ajalooliselt on neljas kvartal olnud aktsiaturgude jaoks tavaliselt kõige parem.

Helsingi ja Stockholmi börsidel valitsesid samuti peamiselt positiivsed meeleolud. Nokia aktsia kallines 1,33 protsenti, 26,00 euroni, Ericssoni aktsia aga jätkab langemist. Aktsia hind vajus 0,34 protsenti, 14,77 Rootsi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing