Tõnis Oja • 4. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinnas oli suurte hinnaliikumiste päev

Pärast teisipäeval toimunud Tallinna börsi ajaloo lühimat kauplemispäeva oli eilne kauplemispäev üsna elav. Päeva tegijaks oli Eesti Telekomi aktsia, mille hind kukkus veidi enam kui välja makstavad dividendid, 10,8 krooni aktsia kohta ehk 8,98 protsendi võrra 109,37 kroonini. Kuna makse optimeerinud välisfondid ostsid ajutiselt ära antud väärtpaberid tagasi, oli ka päeva käive soliidsed 146 miljonit krooni.

Pärast Kalevi toiduainetööstuse müügi ebaõnnestumist investeerimisfirmale Alta Capital, on üsna järsult kukkuma hakanud ka Kalevi aktsia. Teisipäeval kaotas aktsia kümme protsenti väärtusest, eile lisandus sellele veel 5,15 protsenti ning aktsia sulgemishinnaks kujunes 20,03 krooni. Nagu võiski arvata, tulid aktsia hinna suured kukkumised äärmiselt tagasihoidlike käivetega. Võrreldes sügisel tehtud ülevõtmispakkumisega - 29 krooni - on Kalevi aktsia hind praegu 31 protsendi võrra odavam.

Meediakontserni Eesti Ekspress aktsia hind langes eile 0,40 protsendi võrra möödunud aasta aprillis alanud börsiajaloo uuele madalaimale tasemele, 39,12 kroonini. Võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga, mis oli 92,3 krooni, on märkijad kaotanud 53,18 krooni aktsia kohta ehk 58 protsenti. Ekspress Grupi turuväärtus on langenud pärast aktsiaemissiooni veidi enam kui miljardi krooni võrra 742 miljoni kroonini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt