Tallinnas oli suurte hinnaliikumiste päev

Tõnis Oja 05. juuni 2008, 00:00

Pärast teisipäeval toimunud Tallinna börsi ajaloo lühimat kauplemispäeva oli eilne kauplemispäev üsna elav. Päeva tegijaks oli Eesti Telekomi aktsia, mille hind kukkus veidi enam kui välja makstavad dividendid, 10,8 krooni aktsia kohta ehk 8,98 protsendi võrra 109,37 kroonini. Kuna makse optimeerinud välisfondid ostsid ajutiselt ära antud väärtpaberid tagasi, oli ka päeva käive soliidsed 146 miljonit krooni.

Pärast Kalevi toiduainetööstuse müügi ebaõnnestumist investeerimisfirmale Alta Capital, on üsna järsult kukkuma hakanud ka Kalevi aktsia. Teisipäeval kaotas aktsia kümme protsenti väärtusest, eile lisandus sellele veel 5,15 protsenti ning aktsia sulgemishinnaks kujunes 20,03 krooni. Nagu võiski arvata, tulid aktsia hinna suured kukkumised äärmiselt tagasihoidlike käivetega. Võrreldes sügisel tehtud ülevõtmispakkumisega - 29 krooni - on Kalevi aktsia hind praegu 31 protsendi võrra odavam.

Meediakontserni Eesti Ekspress aktsia hind langes eile 0,40 protsendi võrra möödunud aasta aprillis alanud börsiajaloo uuele madalaimale tasemele, 39,12 kroonini. Võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga, mis oli 92,3 krooni, on märkijad kaotanud 53,18 krooni aktsia kohta ehk 58 protsenti. Ekspress Grupi turuväärtus on langenud pärast aktsiaemissiooni veidi enam kui miljardi krooni võrra 742 miljoni kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing