26. november 2010 kell 10:35

Euroframe on Euroopa majanduse osas pessimistlik

Euroopa majanduse taastumine jääb järgnevaks kaheks aastaks vaid „ajutiseks“, kusjuures on risk, et tuleb tagasilöök, kui ei lahendata võlakriisi.

Eurotsooni SKP tõuseb tuleval aastal 1,6 protsenti ja 2012 1,7 protsenti, ennustab Euroframe majandusuuringute grupp (siia kuuluvad majandusuuringute instituudid Saksamaalt, Suurbritanniast ja Iirimaalt) oma viimases raportis. Ennustused põhinevad eeldusel, et kriis saab „ohjeldatud.“

Euroframe eksperdid loodavad, et „võimude viimased sekkumised Iirimaal hoidavad ära kriisi edasise leviku.“ Tööturu tingimused jäävad ekspertide sõnul jätkuvalt „väljakutseks“, ennustades töötuse määraks 2012 9,7 protsenti. Käesoleva aasta septembris oli Euroopa Liidu keskmine töötuse määr 10,1 protsenti.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum