• Jaga lugu:

  "Shit, look at that"

  Äripäeva peatoimetaja Meelis MandelFoto: Andres Haabu

  Praegust aega võiks kokku võtta BBC uudiskriteeriumiga “Shit, look at that”. Eesti keeles ehk “Jumal küll, oled sa seda juba näinud?”

  Sest kõik kasvab. Maailma suured majandused, meie lähiregioon, meie ekspordipartnerid ning seega Eesti niisamuti. Riigieelarve loomulikult kõige kiiremini. Aga igal juhul ettevõte, kes praegu ei suuda kasvada, peab küll eelkõige ise peeglisse vaatama, ju siis midagi valesti tehakse.
  Rahatrükk käib suure hooga edasi. Aktsiaturud purustavad uusi rekordeid, ehkki juba aasta tagasi manitseti ülekuumenemise eest. Mu noorem, kuuendas klassis käiv laps saadab Messengeris bitcoini ostukeskkondade linke ja peab aru, kuidas osa taskurahast krüptovaluutasse konverteerida. Möll käib, kraanad kerkivad, tunnel Helsingiga läheneb, sajandi raudtee-ehitus samuti. 

  Kuludega tegelemine peab olema permanentne hügieen ka siis, kui on hea aeg.

  Meelis Mandel,
  Äripäeva peatoimetaja
  Ma lihtsalt pean seda nüüd ütlema. Kas oleme kuulnud, et turumajandus tähendab, et aegajalt tuleb ette ka tagasilööke? Oleme. Enamik meist on seda valusalt paar korda ka kogenud. Kas on võimalik, et see tagasilöök tuleb juba järgmisel aastal? Ei pruugi, kuid võimalik on see kindlasti. Kas see puudutab ka meid? Loogiliselt võttes ikka. 
  Kas me saame selleks kuidagi ette valmistuda? Noh, nii nagu see tavaliselt ikka käib. Cash on kriisides alati oluline abimees. Kuludega tegelemine peab olema permanentne hügieen ka siis, kui on hea aeg. Kohustuste võtmisel tasuks korra arvutada laenumaksed läbi ka positiivse intressiga. Kuna aga tagasilöögi jutt on praegu veel siiski teoreetiline, võiksime rahus talvist pööripäeva nautida. Ärge unustage siis puhata.
  Head lõppevat ja veel paremat uut aastat!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "