Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kodus kokkamine muutub vaid hobiks
Mitte väga kauges tulevikus saab kodus toidu tegemine olema pigem luksuslik hobi kui igapäevane vajalik kohustus, arvab toidukojukande firma Wolt tegevjuht Baltikumis Liis Ristal.
Sada aastat tagasi oli kõigil kodus õmblusmasin ning enamus kandis enda valmistatud riideid, aga nüüd on õmblemine taandunud eelkõige hobiks. Usun, et sama asi võib juhtuda ka kodus toidu valmistamisega.
Toidutööstus üle maailma on muutumas ning restoranide road on üha enam liikumas otse inimeste kodudesse. Kojukandeteenuse turg võtab Euroopas juba praegu endale ligi poole toidutööstuse tehnoloogiasse pandud investeeringutest. Baltimaades on see kõigest kahe aastaga täielikult muutnud kogu toiduga seotud teenuste valdkonda.
Nutitehnoloogia areng on võimaldanud luua toidutööstuses väga olulist efektiivsust. Euroopa turgudel on inflatsioon ja palgatõusu surve suur. Efektiivsete uute tehnoloogiate arendamine on siin edu valemi tähtsaim osa. Praegu saab mobiilist kõigest ühe minutiga esitada tellimuse, maksta ning ka reaalajas jälgida oma saadetise teekonda. Restoranidel aitab see aga muuta oma töökorraldust märksa efektiivsemaks ning maksimaliseerida oma tulud ilma mingite lisainvesteeringuteta.
Kui Euroopa Liit ei sea üles mingeid piiranguid, siis järgmine suurem samm saab olema toiduvedu robotite ning muude isejuhtivate masinatega.
Allikas: ettekanne Samsungi mobiiliseadmete mõju konverentsil Baltic Mobile Congress