Raido Neemre • 18. november 2014 kell 17:12

Venemaa panga juht: Putin on valmis dialoogiks

Vladimir Putin   Foto: Bloomberg

“Venemaa president Vladimir Putin on valmis pidama läbirääkimisi selle üle, kuidas lahendada Ukraina kriisi,” kinnitas üks Venemaa hästituntud ärimehi CNBC-le.

Venemaa suuruselt teise panga, VTB juhatuse esimees ja juhataja Andrei Kostin sõnas järgmist: “Ma usun, et härra Putin on valmis dialoogiks ning mida kiiremini poliitikud koos ühe laua taha istuvad ja selle küsimuse ära lahendavad, seda parem on pankadel ja ettevõtetetel.”

“Venemaa juhtidel on täiesti teistsugune vaade Ukrainas juhtunule. Dialoog on ainus võimalus see küsimus ära lahendada,” lisas ta.

Ukraina president Petro Poroshenko hoiatas aga Twitteris: “Me oleme valmistunud tõelise sõja stsenaariumiks. Me ei taha sõda, me tahame rahu, me võitleme Euroopa Liidu väärtuse eest. Venemaa ei austa ühtegi kokkulepet.”

Venemaa energiahiiu Rosnefti juhi Viini lendamine ja OPECi kohtumisel osalemine võib olla aga märk, et Venemaa ärid on taas teretulnud rahvusvahelisesse ärimaailma.

Alates sanktsioonide jõustumisest on rubla dollari suhtes suure kukkumise teinud. Ühtlasi on languse teinud nafta hind, mis on Venemaa peamine ekspordiartikkel. See aga on tõstatanud hirme, et Venemaa majandus võib sanktsioonide tagajärgede käes kannatada veel aastaid.

 “Ma ei usu, et turul on paanika,” märkis Kostin, lidades, et oluline on rubla stabiliseerida, isegi, kui see on madalal tasemel.

Hetkel kuum