• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa panga juht: Putin on valmis dialoogiks

  Vladimir Putin Foto: Bloomberg

  “Venemaa president Vladimir Putin on valmis pidama läbirääkimisi selle üle, kuidas lahendada Ukraina kriisi,” kinnitas üks Venemaa hästituntud ärimehi CNBC-le.

  Venemaa suuruselt teise panga, VTB juhatuse esimees ja juhataja Andrei Kostin sõnas järgmist: “Ma usun, et härra Putin on valmis dialoogiks ning mida kiiremini poliitikud koos ühe laua taha istuvad ja selle küsimuse ära lahendavad, seda parem on pankadel ja ettevõtetetel.”
  “Venemaa juhtidel on täiesti teistsugune vaade Ukrainas juhtunule. Dialoog on ainus võimalus see küsimus ära lahendada,” lisas ta.
  Ukraina president Petro Poroshenko hoiatas aga Twitteris: “Me oleme valmistunud tõelise sõja stsenaariumiks. Me ei taha sõda, me tahame rahu, me võitleme Euroopa Liidu väärtuse eest. Venemaa ei austa ühtegi kokkulepet.”
  Venemaa energiahiiu Rosnefti juhi Viini lendamine ja OPECi kohtumisel osalemine võib olla aga märk, et Venemaa ärid on taas teretulnud rahvusvahelisesse ärimaailma.
  Alates sanktsioonide jõustumisest on rubla dollari suhtes suure kukkumise teinud. Ühtlasi on languse teinud nafta hind, mis on Venemaa peamine ekspordiartikkel. See aga on tõstatanud hirme, et Venemaa majandus võib sanktsioonide tagajärgede käes kannatada veel aastaid.
   “Ma ei usu, et turul on paanika,” märkis Kostin, lidades, et oluline on rubla stabiliseerida, isegi, kui see on madalal tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.