Pille Ivask • 22 veebruar 2017

Sõjalennukiprogramm kärbib Airbusi tiibu

Airbus 350-100  Foto: epa

Airbus teatas, et ettevõtte sõjalennukite programm on läinud palju kulumaks kui arvatud ning seetõttu langes ettevõtte kasum eelmisel aastal 66% võrra.

Lennukitootja teatas, et teenis möödunud aastal 995 miljonit eurot kasumit, võrdluseks, aasta varem oli see olnud 2,7 miljardit eurot. Peamiselt said Airbusi kasuminumbrid löögi seetõttu, et sõjalennuki A400M kulud osutusid oodatust suuremaks. Airbus on teatanud, et sõjalennukite programm valmistab ettevõttele muret ning seetõttu on ettevõtte juhi Tom Endersi sõnul Airbus seadnud selle aasta prioriteediks programmi parendada.

Airbusis toimub praegu restruktureerimine, mille eesmärk on kulusid kokku hoida ning raha efektiivsemalt kasutada. Ettevõte teatas, et plaanib sel aastal müüa 700 teraslindu ning prognoosib, et kasumi kasv jääb alla 10%. Airbus maksab eelmise aasta eest investoreile dividendi 1,35 eurot aktsia kohta.

Hetkel kuum