Mait Kraun • 21. märts 2017 kell 7:48

Korea aktsiad jõudsid kahe aasta tippu

Samsung  Foto: EPA

Aasia-Okeaania piirkonna aktsiaturud olid üldiselt tõusuteel, Jaapani aktsiad aga langesid, sest jeen on tugevnenud, vahendab MarketWatch.

Lõuna-Korea Kospi indeks tõusis 1protsent ning jõudis 23 kuu kõrgeima tasemeni. Optimismi on tekitanud eelkõige valitsuse vahetus.

„Arvestades Lõuna-Korea poliitilisi arenguid, usume me, et uus administratsioon püüab parandada äriühingute üldjuhtimist,“ ütles investeerimisfirma Baring Asset Managementi investeeringute juht Chong Hak Park.

Kõige enam kallines Korea aktsiatest Samsung Electronics, mis tõusis 1,6 protsenti ja jõudis uue rekordini. Sellel kuul on Samsungi aktsia kallinenud juba 11 protsenti.

Teised Aasia turud tõusid vähem, Jaapani aktsiad langesid 0,3 protsenti. Alates reedest on jeen dollarisse kallinenud rohkem kui 1protsendi ning võlakirjade tootlused on langenud. Kumbki nendest pole Jaapani ettevõtetele hea – kannatavad nii finantssektor kui ka eksportijad.

Austraalia S&P/ASX 200 langes 0,1 protsenti. Riigi tarbijate kindlustunne langes viimase aasta madalaima tasemeni. „Nõrk palgakasv on tõenäoliselt üks faktoritest. Lisaks sellele on töötuse määr veidi tõusnud,“ ütles ANZ Austraalia ökonomist David Plank.

 

Hetkel kuum